Η Μυρτώ Χμιελέφσκι με το «24+7» (εκδ. Θράκα, 2018) στη βραχεία λίστα των ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΠΟΙΗΣΗΣ «Jean Moreas» στην κατηγορία "πρωτοεμφανιζόμενων ποιητριών/ποιητών".
Από την εκδήλωση "3 πεζογραφοι των Εκδόσεων ΘΡΑΚΑ" στο Monk. Οι Γιούλη Αναστασοπουλου, η Ζεττα Μπαρμπαρεσσου και η Μαριλενα Παππά, "συνομίλησαν" μεταξύ τους διαβάζοντας από τα βιβλία τους και συζήτησαν με το κοινό.
Η Μυρτώ Χμιελέφσκι, ποιήτρια του βιβλίου "24+7" (εκδ. Θράκα, 2018) στο Θέατρο Σταθμός με τους Θανάση Νιάρχο, Γιώργο Μαρκόπουλο, Κώστα Παπαγεωργίου, Γιώργο Χρονά, Παναγιώτη Μηλιώτη, Γιάννη Σ. Βιτσαρά
Συνέντευξη του Αγγελή Μαριανού (Πεζολίβαδα, εκδ. Θράκα) στην εφημερίδα ΠΑΛΜΟΣ.
Από την εκδήλωση 3 ΠΟΙΗΤΡΙΕΣ των Εκδόσεων ΘΡΑΚΑ, στο Monk-grapes and spirits. Ευχαριστούμε όσες και όσους παρευρέθηκαν.
Η Αρετή Καράμπελα (Μελανά όπως τα μούρα, εκδ. Θράκα 2018) καλεσμένη στην εκπομπή του Σταύρου Καμπάδαη. Ακούστε το ηχητικό κάνοντας κλικ πάνω στη φωτογραφία.
Από την παρουσίαση του βιβλίου "Ο φάρος του Σόρενσον (εκδ. Θράκα, 2018) του Βασίλη Χουλιαρά, στο Μεσολόγγι.
Η Θεώνη Κοτίνη γράφει για το "24+7" (εκδ. Θράκα, 2018) της Μυρτώς Χμιελέφσκι στο Νέο Πλανόδιον.
Ο Γιώργος Λίλλης (Ο άνθρωπος τανκ - εκδ. Θράκα, 2017) καλεσμένος στο Λύκειο του Μπίλεφελντ, στη Γερμανία.
Από την παρουσίαση του βιβλίου "Μελανά όπως τα μούρα" (Θράκα, 2018) της Αρετής Καράμπελα, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Διονύσου.  Τη Δευτέρα 1η Απριλίου 2019 και ώρα 19:00 θα πραγματοποιηθεί στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Βριλησσίων (Αίθουσα Εκδηλώσεων) η εκδήλωση  

« Με μία βαλίτσα... »

 Στο πλαίσιο της σύνδεσης του σχολείου με την κοινωνική πραγματικότητα, η εκδήλωση αυτή «αγγίζει» το διαχρονικό φαινόμενο της μετανάστευσης και της προσφυγιάς μέσα από την Τέχνη και, ειδικότερα, μέσα από την Ποίηση και τη Μουσική. Στόχος της εκδήλωσης, η οποία εντάσσεται στο ετήσιο τετράμηνο Πολιτιστικό Πρόγραμμα του σχολείου μας με τον γενικότερο φετινό τίτλο «Η Τέχνη μας ενώνει», είναι η ευαισθητοποίηση των παιδιών στο μείζον αυτό κοινωνικό, οικονομικό, πολιτικό και πολιτισμικό πρόβλημα μέσα από το πρίσμα του ανθρωπισμού, όπως το ορίζουν τα δημοκρατικά ιδεώδη και οι οικουμενικές αξίες της συναδέλφωσης των λαών, του σεβασμού στη διαφορετικότητα και της αλληλεγγύης, ενάντια στον ρατσισμό, στη ξενοφοβία, στη μισαλλοδοξία.

 Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει μουσικά δρώμενα από τους μαθητές και τις μαθήτριες της Δ΄ τάξης του σχολείου μας με τη συμμετοχή του ερμηνευτή Βασίλη Γισδάκη και της συνεργάτιδάς του στο πιάνο Δέσποινας Στεφανίδου.
Ταυτόχρονα, οι ποιητές και ποιήτριες   
Αυγέρη Κατερίνα, Γλυνιαδάκη Κρυστάλλη, Γρίβα Άννα, Ελευθεράκης Δημήτρης, Καραγεωργίου Τασούλα, Κουλούρη Μαρία, Κοψιδά-Βρεττού Παρασκευή, Κυπαρίσσης Πάνος, Κωτούλα Δήμητρα, Μάινας Αλέξιος, Μαργαρίτη Ειρήνη, Μαρκόπουλος Γιώργος, Μεζίτη Μάνια, Μεσσήνης Στέφανος, Παπαγεωργίου Φάνης, Πέτρου Δημήτρης, Σακελλίου Λιάνα, Σαμαρά Λένα, Φιλντίσης Νίκος,  
θα απαγγείλουν ποιήματά τους, στηρίζοντας με την παρουσία τους τόσο τη συγκεκριμένη εκδήλωση όσο και το συνολικό πολιτισμικό όραμα του σχολείου μας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη

Για τον Σύλλογο Διδασκόντων 2ου Δημοτικού Σχολείου Βριλησσίων  

ο Διευθυντής
Θεόφιλος Τζώρτζης
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ TAYTOTHTA