πολύτιμος υποστηρικτής του Ulysses Shelter
Στο Άκη Παραφέλα και την "παρασημαντική" (Εκδόσεις Θράκαα, 2018) το Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου στην Ποίηση, του περιοδικού "ο αναγνώστης".
H Κατερίνα Τσιτσεκλή γράφει για την "Ηλεκτρογραφία" (Εκδ. Θράκα, 2018) του Ζ. Δ. Αϊναλή στο "Στίγμα Λόγου".
πολύτιμος υποστηρικτής του Ulysses Shelter
Η Μάνια Μεζίτη γράφει για τη "Διώρυγα μεταφύ νεφών" (Εκδόσεις Θράκα, 2018) του Φάνη Παπαγεωργίου.Άγνωστη γη

Έσταζε το παγωμένο νερό από τα ρούχα της, στο στόμα της φύκια. Θα μπορούσε να έχει κοιμηθεί στην υγρή άμμο για πάντα, να την πάρει πίσω η θάλασσα. Την ξύπνησε η μνήμη -οι κραυγές, το αίμα, η φρίκη.

Πηχτό σκοτάδι. Έσφιξε δυο βότσαλα στις χούφτες, πήρε μια βαθιά ανάσα, σύρθηκε μέχρι τον δρόμο. Κοίταξε τον ουρανό, τη μεγάλη άρκτο, κρύωνε σαν να βρισκόταν ψηλά στα αστέρια, μόνη μέσα στο σύμπαν.

Στο βάθος φαίνονταν φώτα. Άρχισε να περπατά αργά. Στα μισά, ζεστάθηκαν τα πόδια της, υγρά κυλούσαν στους μηρούς της. Ο πρώτος πόνος ήρθε ήσυχα, στον δεύτερο γονάτισε. Τα χείλη της ακούμπησαν στην άγνωστη γη, μια προσευχή ρίζωσε βαθιά.

Σηκώθηκε. Συνέχισε να περπατά, έφτασε στο πρώτο σπίτι. Τα παράθυρα σκοτεινά, στην πόρτα αναβόσβηνε ένα γιορτινό αστέρι. Προχώρησε στον κήπο, αγκάλιασε τον κορμό ενός δέντρου, οι ωδίνες μαστίγωναν τα σπλάχνα της.

Ξάπλωσε ανάσκελα. Ούρλιαξε, αλύχτησαν μαζί της τα σκυλιά, κοίταξε τη μεγάλη άρκτο, άπλωσε το χέρι να κρατηθεί απ’ την ουρά της, μια κραυγή ακόμη και η κόρη της γλίστρησε στο χώμα.
Τύλιξε το νεογέννητο με τη βρεγμένη της μαντίλα. Το κλάμα του αντηχούσε το θαύμα, ενώ τα παράθυρα φωτίζονταν ένα-ένα.Βίκυ Κλεφτογιάννη

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ TAYTOTHTA