Από την εκδήλωση 3 ΠΟΙΗΤΡΙΕΣ των Εκδόσεων ΘΡΑΚΑ, στο Monk-grapes and spirits. Ευχαριστούμε όσες και όσους παρευρέθηκαν.
Ο Γιώργος Λίλλης (Ο άνθρωπος τανκ - εκδ. Θράκα, 2017) καλεσμένος στο Λύκειο του Μπίλεφελντ, στη Γερμανία.
Από την παρουσίαση του βιβλίου "Μελανά όπως τα μούρα" (Θράκα, 2018) της Αρετής Καράμπελα, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Διονύσου.
Για το βιβλίο της Χαράς Νικολακοπούλου «Μια τρυφερή καρδιά στο βάθος» (Θράκα, 2018) ‒ γράφει η Λίλια Τσούβα στο "φρέαρ"
Η Θεώνη Κοτίνη γράφει για το "24+7" (εκδ. Θράκα, 2018) της Μυρτώς Χμιελέφσκι στο Νέο Πλανόδιον.
Η Κωνσταντίνα Θεοφανοπούλου γράφει στο culturenow.gr για το "Χασέπ" (Θράκα) του Αρτέμη Μαυρομμάτη
Για το μυθιστόρημα "Ο τελευταίος αριθμός" (Θρακα) του Βάιου Κουτριντζε, από τον μετρ της επιστημονικής φαντασίας στη Λάρισα Θανάση Μάργαρη, στη Larissanet.
Η Διώνη Δημητριάδου γράφει για το "Ο φάρος του Σόρενσον" (Θράκα, 2018) του Βασίλη Χουλιαρά.
Ο Γιώργος Θεοχάρης γράφει στην εφ. "Η Αυγή" για την νεοελληνική ποίηση και περιλαμβάνει το "Οι ακαδημαϊκές σημειώσεις του Ίαν Μάρκεζιτς" (Θράκα) του Πέτρου Σκυθιώτη και το "Ματς Πόιντ" (Θράκα) του Κωνσταντίνου Μελισσά
Το nakasbookhouse.gr ξεχωρίζει 3 βιβλία των Εκδόσεων Θράκα για τη χρονιά που πέρασε
Ο Πέτρος Γκολίτσης στην "Εφημερίδα των Συντακτών" ξεχωρίζει ανάμεσα σε άλλα ποιητικά βιβλία το "Match Point" του Κωνσταντίνου ΜελισσάΆγνωστη γη

Έσταζε το παγωμένο νερό από τα ρούχα της, στο στόμα της φύκια. Θα μπορούσε να έχει κοιμηθεί στην υγρή άμμο για πάντα, να την πάρει πίσω η θάλασσα. Την ξύπνησε η μνήμη -οι κραυγές, το αίμα, η φρίκη.

Πηχτό σκοτάδι. Έσφιξε δυο βότσαλα στις χούφτες, πήρε μια βαθιά ανάσα, σύρθηκε μέχρι τον δρόμο. Κοίταξε τον ουρανό, τη μεγάλη άρκτο, κρύωνε σαν να βρισκόταν ψηλά στα αστέρια, μόνη μέσα στο σύμπαν.

Στο βάθος φαίνονταν φώτα. Άρχισε να περπατά αργά. Στα μισά, ζεστάθηκαν τα πόδια της, υγρά κυλούσαν στους μηρούς της. Ο πρώτος πόνος ήρθε ήσυχα, στον δεύτερο γονάτισε. Τα χείλη της ακούμπησαν στην άγνωστη γη, μια προσευχή ρίζωσε βαθιά.

Σηκώθηκε. Συνέχισε να περπατά, έφτασε στο πρώτο σπίτι. Τα παράθυρα σκοτεινά, στην πόρτα αναβόσβηνε ένα γιορτινό αστέρι. Προχώρησε στον κήπο, αγκάλιασε τον κορμό ενός δέντρου, οι ωδίνες μαστίγωναν τα σπλάχνα της.

Ξάπλωσε ανάσκελα. Ούρλιαξε, αλύχτησαν μαζί της τα σκυλιά, κοίταξε τη μεγάλη άρκτο, άπλωσε το χέρι να κρατηθεί απ’ την ουρά της, μια κραυγή ακόμη και η κόρη της γλίστρησε στο χώμα.
Τύλιξε το νεογέννητο με τη βρεγμένη της μαντίλα. Το κλάμα του αντηχούσε το θαύμα, ενώ τα παράθυρα φωτίζονταν ένα-ένα.Βίκυ Κλεφτογιάννη

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ TAYTOTHTA