Η Μυρτώ Χμιελέφσκι με το «24+7» (εκδ. Θράκα, 2018) στη βραχεία λίστα των ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΠΟΙΗΣΗΣ «Jean Moreas» στην κατηγορία "πρωτοεμφανιζόμενων ποιητριών/ποιητών".
Από την εκδήλωση "3 πεζογραφοι των Εκδόσεων ΘΡΑΚΑ" στο Monk. Οι Γιούλη Αναστασοπουλου, η Ζεττα Μπαρμπαρεσσου και η Μαριλενα Παππά, "συνομίλησαν" μεταξύ τους διαβάζοντας από τα βιβλία τους και συζήτησαν με το κοινό.
Η Μυρτώ Χμιελέφσκι, ποιήτρια του βιβλίου "24+7" (εκδ. Θράκα, 2018) στο Θέατρο Σταθμός με τους Θανάση Νιάρχο, Γιώργο Μαρκόπουλο, Κώστα Παπαγεωργίου, Γιώργο Χρονά, Παναγιώτη Μηλιώτη, Γιάννη Σ. Βιτσαρά
Συνέντευξη του Αγγελή Μαριανού (Πεζολίβαδα, εκδ. Θράκα) στην εφημερίδα ΠΑΛΜΟΣ.
Από την εκδήλωση 3 ΠΟΙΗΤΡΙΕΣ των Εκδόσεων ΘΡΑΚΑ, στο Monk-grapes and spirits. Ευχαριστούμε όσες και όσους παρευρέθηκαν.
Η Αρετή Καράμπελα (Μελανά όπως τα μούρα, εκδ. Θράκα 2018) καλεσμένη στην εκπομπή του Σταύρου Καμπάδαη. Ακούστε το ηχητικό κάνοντας κλικ πάνω στη φωτογραφία.
Από την παρουσίαση του βιβλίου "Ο φάρος του Σόρενσον (εκδ. Θράκα, 2018) του Βασίλη Χουλιαρά, στο Μεσολόγγι.
Η Θεώνη Κοτίνη γράφει για το "24+7" (εκδ. Θράκα, 2018) της Μυρτώς Χμιελέφσκι στο Νέο Πλανόδιον.
Ο Γιώργος Λίλλης (Ο άνθρωπος τανκ - εκδ. Θράκα, 2017) καλεσμένος στο Λύκειο του Μπίλεφελντ, στη Γερμανία.
Από την παρουσίαση του βιβλίου "Μελανά όπως τα μούρα" (Θράκα, 2018) της Αρετής Καράμπελα, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Διονύσου.

Θοδωρής Νταλούσης
Δίκαιο

«Έξω υπάρχει μια πόλη- έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε. Βγείτε στις γειτονιές και φωνάξτε τους συναγωνιστές. Ενημερώστε και τους άλλους που ζητούν δικαιοσύνη. Τα σχέδια των καταπατητών δεν θα περάσουν. Ο λαός μάς καλεί - δείτε πως σπρώχνει και ανοίγει το δρόμο.»

Δυνάμωσε την ένταση της τηλεόρασης και είπε στη γυναίκα να ετοιμάσει το τραπέζι. Αυτή έφερε το κρασί, στράγγιξε τα μακαρόνια και έκοψε τις τομάτες για τη σαλάτα. Το παιδί έπλυνε τα χέρια του στο νιπτήρα και πήρε μια λεμονάδα απ’ το ψυγείο. Ανασηκώθηκαν στην πρόποση για τις μέρες που μέλλονται. Στον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο, είπε πρόθυμα ο άνδρας και τσούγκρισαν τα κρασοπότηρα με τη λεμονάδα.

«Εξορμούμε στην επαρχία, βρίσκουμε κι άλλους συναγωνιστές. Συσπειρωνόμαστε μα οι προδότες πολεμούν την κάθαρση. Συλλαμβάνουμε τους δοσίλογους. Όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας.» 

Άρχισε να απορεί με την έκβαση των πραγμάτων. Μισόκλεισε τα παραθυρόφυλλα και χαμήλωσε την ένταση της τηλεόρασης. Η γυναίκα έφερε το κρασί, στράγγιξε τα μακαρόνια και έκοψε τις τομάτες για τη σαλάτα. Το παιδί πήρε τη λεμονάδα και κάθισε φρόνιμα στο τραπέζι. Γέμισαν τα ποτήρια και άρχισαν να γευματίζουν σιωπηλοί.

«Έξω υπάρχει η χώρα του λαού – η δική μας χώρα. Εδραιώνουμε τη νίκη. Οργανώνουμε τα τάγματα του δικαίου. Διαφυλάσσουμε την καθεστηκυία τάξη από τους τρομοκράτες που κρύβονται ανάμεσά μας. Θα τους εντοπίσουμε, θα τους συντρίψουμε.»

Έκλεισε την τηλεόραση, σφράγισε τα παραθυρόφυλλα. Της είπε να κάνει οικονομία στο λάδι. Αυτή στράγγιξε τα μακαρόνια, έκοψε τις τομάτες για τη σαλάτα και κάλεσε το παιδί στο τραπέζι. Το κρασί στυφό˙ η λεμονάδα φυσική, χωρίς ανθρακικό.

«Η Πατρίδα απειλείται και πάλι. Τώρα οι βάρβαροι, συνεργάτες των αυτοεξόριστων προδοτών, κινούνται στις παρυφές της χώρας και σχεδιάζουν την εισβολή τους. Δίνουμε όρκο αίματος: Υπεράσπιση μέχρι θανάτου.»

Πούλησε την τηλεόραση για λίγα τρόφιμα. Μακαρόνια, λάδι και τομάτες. Για κρασί και άλλες πολυτέλειες, ούτε λόγος. Η γυναίκα έστρωσε το τραπέζι και πρότεινε μια προσευχή πριν το δείπνο. Στο παιδί δεν άρεσε η φυσική λεμονάδα δίχως ζάχαρη. Κάθισε κι αυτό κακόκεφα στο τραπέζι.
«Τα δρεπανοφόρα μας θωρακίζουν τα βόρεια σύνορα της Πατρίδας. Καλύτερη άμυνα η επίθεση. Εισβάλουμε στη γείτονα χώρα όπου βλασταίνει ο σπόρος του κακού. Θα τους κατατροπώσουμε. Έξω υπάρχει ένας κόσμος - έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε.»


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ TAYTOTHTA