Τα "Λίγα σύκα απ' τα γαϊδουράγκαθα" της Edna St. Vincent Millay στις κατακτήσεις του Κοσμά Βίδου για το 2017, στο τελευταίο ΒΗΜΑgazino του έτους.

Η Αγγελική Λάλου γράφει στο Fractal για το "Ντάλιτ" (Εκδ. Θράκα, 2017) της Εύας Σπαθάρα

Η Γιώτα Κωνσταντινίδη γράφει στο parallaximag.gr για τη "Βεγγέρα" της Μαργαρίτας Νταλακμάνη

"Όψεις της διαλεκτικής και του ονείρου στη σκέψη του Βάλτερ Μπένγιαμιν", του Φάνη Παπαγεωργίου

"Ο τελευταίος αριθμός" του Βάιου Κουτριντζέ, στην εφημερίδα "Ελευθερία"

"Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗΣ" του Κώστα Κουτρουμπάκη, Σύντομο κριτικό σημείωμα πάνω στους εισαγωγικούς στίχους του «Ελπήνορα» του Τάκη Σινόπουλου
 
 Καλοκαιρινός ποιητής

1)
Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει από ποιους ανθρώπους θα γεννηθεί ο ποιητής και από πια κοινωνική τάξη. Τον ποιητή ούτε οι γονείς του δεν τον περιμένουν. 
 
2)
Τόσο μεγάλη είναι η κληρονομιά των ελλήνων ποιητών που τους καίει όπως το κερί τα ευαίσθητα φτερά της πεταλούδας. Φωτίζουν μόνο αυτοί που πέφτουν πάνω στην φωτιά της ποίησης και λαμπαδιάζουν, έστω και για λύγο. 
 
3)
Ένα τετράδιο, ένα μολύβι, πολύ κρασί, λίγη θάλασσα και τις ήττες μου. 
 
4)
Βυθίστηκε τουριστικό σκάφος και πνίγηκαν οι επιβαίνοντες.
Ερασιτέχνες ψαράδες έπεσαν σε κακοκαιρία και πνίγηκαν.
Νήπιο ξέφυγε από την προσοχή των γονέων του και πνίγηκε.
Συνταξιούχος έπαθε ανακοπή ενώ κολυμπούσε και πνίγηκε.
Τελικά μόνο οι ποιητές πνίγονται οικιοθελώς. 
 
5)
Πάνω στα παγκάρια των εκκλησιών, υπάρχει πάντα ένα μπλοκάκι με διαθέσιμο στυλό για να γράφουν οι πιστοί τα ονόματα των νεκρών τους. Ακόμα κι εκεί έχω γράψει ποιήματα. 
 
6)
Αν μείνεις ανάσκελα στη θάλασσα και επιπλέεις κάνοντας τον ξερό, ακούς τους πνιγμένους να μιλάνε μια γλώσσα ακατανόητη, άναρθρη. Εκτός και αν είσαι ποιητής που όλα τα ακούς καθαρά.

7)
Όταν ένας ποιητής αρχίζει να τρελαίνετε, το πρώτο σύμπτωμα που παρουσιάζει είναι να λέει ότι οι ομότεχνοί του και οι φίλοι του, χρησιμοποιούν τις ιδέες του ή αντιγράφουν τα έργα του. Με μία λέξη τον κλέβουν.
φέτος κατηγορήθηκα κι εγώ από φίλο!

8)
Φέτος παρατήρησα ότι οι ποιητές που κατάγονται από νησί, αποφεύγουν με κάθε τρόπο να πηγαίνουν εκεί το καλοκαίρι. 
 
9)
Μια χώρα που παράγει ποίηση και βγάζει 1500 ποιητικές συλλογές τον χρόνο δεν μπορεί να έχει κρίση.
Τότε τι συμβαίνει; Μας κοροϊδεύουν ή δεν έχουμε ούτε ποίηση ούτε ποιητές; 
 
10)
Ας μην κοροϊδευόμαστε. Δεν κατάφερα τίποτα με την ποίηση. Τουλάχιστον όμως έμαθα να σκέπτομαι και να συζητώ τις ιδέες, όχι τις μικρότητες. 
 
11)
Αυτό το καλοκαίρι, πείρα ένα ακόμη μεταπτυχιακό στην ποίηση. Έκανα εκταφή των οστών κάποιου γνωστού μου ανθρώπου, ακλούθησε πλύσιμο με κρασί, στέγνωμα στον καυτό ήλιο της Καλύμνου και τοποθέτηση στο οστεοφυλάκιο.

12)
Τελικά κάποιοι άνθρωποι δεν θα καταλάβουν ποτέ γιατί οι ποιητές επιμένουν τόσο πολύ να ασχολούνται με την ποίηση χωρείς να έχουν κανένα οικονομικό όφελος. 
 
13)
Διαβάζοντας ολόκληρο το έργο του Cioran, το συμπέρασμα είναι ξεκάθαρο.
Οι φιλόσοφοι και οι ποιητές που δεν μελετούν τις θρησκείες και προπάντων την θρησκεία τους, το έργο τους και η σκέψη τους είναι λειψά. 
 
14)
Και τώρα κάτι που ίσως δεν γνωρίζετε. Υπάρχει μια σχολή Αγίων που μπαίνεις κατόπιν πολύ δύσκολων εξετάσεων. Αν αποτύχεις, η αμέσως επόμενη σχολή στο μηχανογραφικό είναι η σχολή των ποιητών.
Δηλαδή, οι περισσότεροι ποιητές δεν είναι παρά, αποτυχημένοι Άγιοι.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ TAYTOTHTA