Από την παρουσίαση της "Δυνάστρας Μήτρας" (Εκδ. Θράκα, 2018) της Ευσταθίας Παύλου-Κατράκη, στο Ιδιώνυμο, στον Κορυδαλλό.

Οι εκδόσεις Θράκα σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου "Παγοθραυστικό" της Ελίνας Αφεντάκη, την Παρασκευή 22 Ιουνίου, στις 19:00, στο MONK (Καρόρη 4, μετρό Μοναστηράκι, έξοδος Αθηνάς)

Δύο ποιήματα από το βιβλίο "Αιώνια, το Βερολίνο" (Θράκα, 2018) του Βασίλη Τσιρώνη

Η ΘΡΑΚΑ στο 2ο Θερινό Βιβιλιοστάσιο! 21-24 Ιούνη, Μουσείο Πολιτικών Εξορίστων Άη Στράτη (Αγίων Ασωμάτων 31)

Ζαχαρίας Στουφής
Ασκήσεις αυτογνωσίας

1)
Η πατρίδα όλων των ποιητών είναι η Γρανάδα, γι’ αυτό και όλοι οι ποιητές, κάποτε θα επιστρέψουν εκεί για να δολοφονηθούν.

2)
Όσο και να καμουφλάρεται ένα φασιστικό καθεστώς, ο σπουδαίος ποιητής, πάντα θα βρίσκει έναν τρόπο που θα τους αναγκάζει να τον πυροβολήσουν.
…και θα τους ξεσκεπάζει.

3)
Οι μόνοι που έχουν συνείδηση ότι κάποια μέρα θα πεθάνουν είναι οι ποιητές, όλοι οι άλλοι είστε αθάνατοι!

4)
Επιλέξτε το ποίημα ή τον στίχο που θέλετε να μπει πάνω στον τάφο σας και τότε, πολλές από τις ηλίθιες σκέψεις που κατοικούν στο μυαλό σας, θα το εγκαταλείψουν.

5)
Για σένα που τώρα ξεκινάς την ποιητική σου σταδιοδρομία, αξίζει να ψάξεις να δεις με ποιους τρόπους και υπό ποιες συνθήκες πεθαίνουν οι ποιητές. Καλό είναι να ξέρεις τι σε περιμένει…

6)
Το περπάτημα, είναι πολύ ωφέλιμη άσκηση για τον ποιητή, και ειδικότερα οι περίπατοι, μέσα στα νεκροταφεία. 
 
7)
Ένα βιβλίο που θα πρόσφερε πολλά στην ελληνική ποίηση, αλλά και σε πολλές επιστήμες, θα ήταν αυτό που θα συγκέντρωνε τις αποχαιρετιστήριες επιστολές των αυτοκτόνων. 
 
8)
Οι ποιητές είναι από τους λίγους που παίρνουν την τέχνη τους στον τάφο, μονάχα που, δυστυχώς δεν μπορούμε ακόμα, παρόλα τα τεχνολογικά επιτεύγματα να διαβάσουμε την ποίηση που γράφεται στον Άδη. 
 
9)
Εντάξει, μπορεί να είναι πολλά τα λεφτά και μπορεί η πίεση να είναι αβάσταχτη, όμως πριν περάσεις στο αντίπαλο στρατόπεδο, ποιητή, για σκέψου λίγο και την αυτοκτονία.

10)
Το ποιο αστείο για έναν ποιητή είναι η δόξα που μπορεί να γνωρίσει εν ζωή. Το πλέον θλιβερό είναι η δόξα που μπορεί να γνωρίσει μετά θάνατον. 
 
11)
Θα βάλω μια αγγελία στη εφημερίδα που θα λέει:
Ποιητής αναλαμβάνει την συγγραφή επιτύμβιων επιγραμμάτων. Απαραίτητο το βιογραφικό του νεκρού. Τιμές τραγικές. 
 
12)
Βρικόλακες υπάρχουν και δεν είναι οι νεκροί, είναι κάποιοι ποιητές –ολοζώντανοι- που ποτέ δεν το αποδέχτηκαν πως είναι ποιητές.

13)
Οι ποιητές ξέρουν πως δεν υπάρχει ούτε άλλος, ούτε καλύτερος κόσμος
Γνωρίζουν πολύ καλά πως δεν υπάρχει καν κόσμος.

14)
Το παρήγορο είναι πως όταν οι ποιητές πεθαίνουν παίρνουν στον τάφο και τις εμμονές τους.

15)
Ακόμα και αυτό...
Θα πρέπει να το κάνεις μόνος σου "ποιητή"
Αφού ξέρεις καλά πως ούτε ο θάνατος δεν θα έρθει να σε πάρει.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ TAYTOTHTA