Η Μυρτώ Χμιελέφσκι με το «24+7» (εκδ. Θράκα, 2018) στη βραχεία λίστα των ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΠΟΙΗΣΗΣ «Jean Moreas» στην κατηγορία "πρωτοεμφανιζόμενων ποιητριών/ποιητών".
Από την εκδήλωση "3 πεζογραφοι των Εκδόσεων ΘΡΑΚΑ" στο Monk. Οι Γιούλη Αναστασοπουλου, η Ζεττα Μπαρμπαρεσσου και η Μαριλενα Παππά, "συνομίλησαν" μεταξύ τους διαβάζοντας από τα βιβλία τους και συζήτησαν με το κοινό.
Η Μυρτώ Χμιελέφσκι, ποιήτρια του βιβλίου "24+7" (εκδ. Θράκα, 2018) στο Θέατρο Σταθμός με τους Θανάση Νιάρχο, Γιώργο Μαρκόπουλο, Κώστα Παπαγεωργίου, Γιώργο Χρονά, Παναγιώτη Μηλιώτη, Γιάννη Σ. Βιτσαρά
Συνέντευξη του Αγγελή Μαριανού (Πεζολίβαδα, εκδ. Θράκα) στην εφημερίδα ΠΑΛΜΟΣ.
Από την εκδήλωση 3 ΠΟΙΗΤΡΙΕΣ των Εκδόσεων ΘΡΑΚΑ, στο Monk-grapes and spirits. Ευχαριστούμε όσες και όσους παρευρέθηκαν.
Η Αρετή Καράμπελα (Μελανά όπως τα μούρα, εκδ. Θράκα 2018) καλεσμένη στην εκπομπή του Σταύρου Καμπάδαη. Ακούστε το ηχητικό κάνοντας κλικ πάνω στη φωτογραφία.
Από την παρουσίαση του βιβλίου "Ο φάρος του Σόρενσον (εκδ. Θράκα, 2018) του Βασίλη Χουλιαρά, στο Μεσολόγγι.
Η Θεώνη Κοτίνη γράφει για το "24+7" (εκδ. Θράκα, 2018) της Μυρτώς Χμιελέφσκι στο Νέο Πλανόδιον.
Ο Γιώργος Λίλλης (Ο άνθρωπος τανκ - εκδ. Θράκα, 2017) καλεσμένος στο Λύκειο του Μπίλεφελντ, στη Γερμανία.
Από την παρουσίαση του βιβλίου "Μελανά όπως τα μούρα" (Θράκα, 2018) της Αρετής Καράμπελα, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Διονύσου.


Στο πλαίσιο του 2ου φεστιβάλ Open Nights (σ)Τροφή, την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου στις 20:00 στο θέατρο ΟΥΗΛ, οι ποιητές  Θάνος Γώγος, Κώστας Λάνταβος, και Σωτήρης Παστάκας διαβάζουν ποιήματά τους. 
Μια βασική παράμετρος του θέματος της τροφής, αποτελεί η "τροφή για σκέψη", δηλαδή τα ερεθίσματα που οξύνουν την πνευματικότητα του ανθρώπου.  Η πνευματική τροφή αποτελεί εξίσου σημαντική ανάγκη του ανθρώπου, καθώς συνδέεται με τις πνευματικές του ανησυχίες και τη θέλησή του να "ολοκληρωθεί" ως οντότητα. Την ίδια βραδιά θα γίνουν και Performances από την ομάδα OFF ART, στις οποίες παίρνουν μέρος: Ελένη Καφφέ (χορός), Μενέλαος Τζαφέτας (hang drum), Θεοδώρα Αραμπατζή (χορός).

Θάνος Γώγος: 

Ο Θάνος Γώγος είναι συνεκδότης του λογοτεχνικού περιοδικού «θράκα» και συνιδρυτής του Πανθεσσαλικού Φεστιβάλ Ποίησης. Το 2013 κυκλοφόρησε η πρώτη του ποιητική συλλογή «Μεταιχμιακή χαρά», εκδ. Φαρφουλάς, και το 2014 η ποιητική σύνθεση «Γλασκώβη», εκδ. θράκα.
Το 2015 συμμετείχε στο 2ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών, στο πλαίσιο της 12ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης.
Ποιήματά του έχουν δημοσιευτεί σε έντυπα και ηλεκτρονικά λογοτεχνικά περιοδικά και έχουν μεταφραστεί στην Αγγλική και τη Ρωσική γλώσσα.

Κώστας Λάνταβος:

Έχει εκδώσει 13 ποιητικές συλλογές, έχει μεταφράσει από τα αγγλικά Ουΐλλιαμ Μπλέικ, Έζρα Πάουντ, Έμιλι Ντίκινσον και Φερνάντο Πεσσόα, από τα γαλλικά Πολ Βαλερί και Ζεράρ ντε Νερβάλ. Μετέφρασε επίσης Τρωάδες και Βάκχες του Ευριπίδη, Φιλοκτήτη του Σοφοκλή και Πέρσες του Αισχύλου. Υπό έκδοση βρίσκονται, ο Άμλετ του Σαίξπηρ και Το πλοίο του θανάτου του D.H.LAWRENCE. Ίδρυσε και διηύθυνε το λογοτεχνικό περιοδικό ΓΡΑΦΗ από το 1989 μέχρι το 2004. Διετέλεσε αντιδήμαρχος Πολιτισμού και πρόεδρος του Θεσσαλικού Θεάτρου.

Σωτήρης Παστάκας:

Ο Σωτήρης Παστάκας δημοσίευσε για πρώτη φορά το 1981 τέσσερα ποιήματα στο λογοτεχνικό περιοδικό "Το Δέντρο" (τεύχ. 20, Απρίλιος 1981), του οποίου υπήρξε τακτικός συνεργάτης μέχρι το 1987. Από το 1988 είναι τακτικός συνεργάτης του λογοτεχνικού περιοδικού "Πλανόδιον". Έχει δημοσιεύσει επίσης, συνεργασίες στα περιοδικά "Τετράδια Ψυχιατρικής", "Ο κόσμος του βιβλίου", "Το παραμιλητό", "Σπαρμός", "Ποίηση", "Μανδραγόρας", "Νέα Εστία", καθώς και στο ηλεκτρονικό περιοδικό "Μεταθέσεις". Το 1994 εξελέγη μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων.
Τον Ιούνιο 2001 εκπροσώπησε την Ελλάδα στην ίδρυση της "Παγκόσμιας Ποιητικής Ακαδημίας" (WorldPoetryAcademy) στην πόλη της Βερόνας, υπό την αιγίδα της Ουνέσκο. Το Σεπτέμβριο 2001 έτυχε φιλοξενίας στο HawthorndenCastle, InernationalRetreatforWriters, κοντά στο Εδιμβούργο. To 2002 δημιούργησε, και έκτοτε διευθύνει, τη διαδικτυακή επιθεώρηση ποιητικής τέχνης www.poiein.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ TAYTOTHTA