Ο Πέτρος Μπιρμπίλης μιλά στην Athens Voice και στον Γιάννη Νένε, για το "Μπελ Ετουάλ" (Θράκα, 2017)

Μια “ηρωίδα” πλάι σε ανθρώπους αντιηρωικούς: Ένα κριτικό σημείωμα του Στάθη Ιντζέ για το "Γονυπετείς" της Τζούλιας Γκανάσου

Για την ποιητική συλλογή της Μαρίας Αγγελοπούλου "Η απουσιολόγος" (Θράκα, 2016), γράφει ο Χρήστος Αρμάντο Γκέζος

Ο Στέφανος Ξένος γράφει στο diavasame για τον "Άνθρωπο Τανκ" (Θράκα, 2017) του Γιώργου Λίλλη

Για το βιβλίο της Μαριάννας Κουμαριανού «Τόπος στη Γαλήνη» – γράφει η Ανθούλα Δανιήλ

Φάνης Παπαγεωργίου, Ποια γενιά; Σκέψεις για τη σχέση μεταξύ βιολογικής και δυνάμει καλλιτεχνικής γενιάς.

Δύο ανέκδοτα/αδημοσίευτα ποιήματα του Δημήτριου Δημητριάδη

Ο Παναγιώτης Βούζης γράφει στην εφημερίδα "Τα Νέα" για το "Χρονορυχείο" (Θράκα, 2017) της Στέλλας Δούμου


Στο πλαίσιο του 2ου φεστιβάλ Open Nights (σ)Τροφή, την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου στις 20:00 στο θέατρο ΟΥΗΛ, οι ποιητές  Θάνος Γώγος, Κώστας Λάνταβος, και Σωτήρης Παστάκας διαβάζουν ποιήματά τους. 
Μια βασική παράμετρος του θέματος της τροφής, αποτελεί η "τροφή για σκέψη", δηλαδή τα ερεθίσματα που οξύνουν την πνευματικότητα του ανθρώπου.  Η πνευματική τροφή αποτελεί εξίσου σημαντική ανάγκη του ανθρώπου, καθώς συνδέεται με τις πνευματικές του ανησυχίες και τη θέλησή του να "ολοκληρωθεί" ως οντότητα. Την ίδια βραδιά θα γίνουν και Performances από την ομάδα OFF ART, στις οποίες παίρνουν μέρος: Ελένη Καφφέ (χορός), Μενέλαος Τζαφέτας (hang drum), Θεοδώρα Αραμπατζή (χορός).

Θάνος Γώγος: 

Ο Θάνος Γώγος είναι συνεκδότης του λογοτεχνικού περιοδικού «θράκα» και συνιδρυτής του Πανθεσσαλικού Φεστιβάλ Ποίησης. Το 2013 κυκλοφόρησε η πρώτη του ποιητική συλλογή «Μεταιχμιακή χαρά», εκδ. Φαρφουλάς, και το 2014 η ποιητική σύνθεση «Γλασκώβη», εκδ. θράκα.
Το 2015 συμμετείχε στο 2ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών, στο πλαίσιο της 12ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης.
Ποιήματά του έχουν δημοσιευτεί σε έντυπα και ηλεκτρονικά λογοτεχνικά περιοδικά και έχουν μεταφραστεί στην Αγγλική και τη Ρωσική γλώσσα.

Κώστας Λάνταβος:

Έχει εκδώσει 13 ποιητικές συλλογές, έχει μεταφράσει από τα αγγλικά Ουΐλλιαμ Μπλέικ, Έζρα Πάουντ, Έμιλι Ντίκινσον και Φερνάντο Πεσσόα, από τα γαλλικά Πολ Βαλερί και Ζεράρ ντε Νερβάλ. Μετέφρασε επίσης Τρωάδες και Βάκχες του Ευριπίδη, Φιλοκτήτη του Σοφοκλή και Πέρσες του Αισχύλου. Υπό έκδοση βρίσκονται, ο Άμλετ του Σαίξπηρ και Το πλοίο του θανάτου του D.H.LAWRENCE. Ίδρυσε και διηύθυνε το λογοτεχνικό περιοδικό ΓΡΑΦΗ από το 1989 μέχρι το 2004. Διετέλεσε αντιδήμαρχος Πολιτισμού και πρόεδρος του Θεσσαλικού Θεάτρου.

Σωτήρης Παστάκας:

Ο Σωτήρης Παστάκας δημοσίευσε για πρώτη φορά το 1981 τέσσερα ποιήματα στο λογοτεχνικό περιοδικό "Το Δέντρο" (τεύχ. 20, Απρίλιος 1981), του οποίου υπήρξε τακτικός συνεργάτης μέχρι το 1987. Από το 1988 είναι τακτικός συνεργάτης του λογοτεχνικού περιοδικού "Πλανόδιον". Έχει δημοσιεύσει επίσης, συνεργασίες στα περιοδικά "Τετράδια Ψυχιατρικής", "Ο κόσμος του βιβλίου", "Το παραμιλητό", "Σπαρμός", "Ποίηση", "Μανδραγόρας", "Νέα Εστία", καθώς και στο ηλεκτρονικό περιοδικό "Μεταθέσεις". Το 1994 εξελέγη μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων.
Τον Ιούνιο 2001 εκπροσώπησε την Ελλάδα στην ίδρυση της "Παγκόσμιας Ποιητικής Ακαδημίας" (WorldPoetryAcademy) στην πόλη της Βερόνας, υπό την αιγίδα της Ουνέσκο. Το Σεπτέμβριο 2001 έτυχε φιλοξενίας στο HawthorndenCastle, InernationalRetreatforWriters, κοντά στο Εδιμβούργο. To 2002 δημιούργησε, και έκτοτε διευθύνει, τη διαδικτυακή επιθεώρηση ποιητικής τέχνης www.poiein.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ TAYTOTHTA