Από την παρουσίαση της "Δυνάστρας Μήτρας" (Εκδ. Θράκα, 2018) της Ευσταθίας Παύλου-Κατράκη, στο Ιδιώνυμο, στον Κορυδαλλό.

Οι εκδόσεις Θράκα σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου "Παγοθραυστικό" της Ελίνας Αφεντάκη, την Παρασκευή 22 Ιουνίου, στις 19:00, στο MONK (Καρόρη 4, μετρό Μοναστηράκι, έξοδος Αθηνάς)

Δύο ποιήματα από το βιβλίο "Αιώνια, το Βερολίνο" (Θράκα, 2018) του Βασίλη Τσιρώνη

Η ΘΡΑΚΑ στο 2ο Θερινό Βιβιλιοστάσιο! 21-24 Ιούνη, Μουσείο Πολιτικών Εξορίστων Άη Στράτη (Αγίων Ασωμάτων 31)

Οι φίλες μου γράφουν ποιήματα (Από το ημερολόγιο ενός κακού ποιητή)


1)
Οι γυναίκες την ποίηση την έχουν μέσα τους, όμως, πολύ λίγες είναι αυτές που την γράφουν· …και ακόμα λιγότερες αυτές που την δημοσιεύουν. Δυστυχώς…

2)
Οι ποιήτριες περνιούνται για πολύ μεγάλα χαϊβάνια από μερικούς εκδότες… που είναι πολύ μεγάλα τσογλάνια.

3)
Μια ακόμα αποκορύφωση της γελοιότητας είναι όταν κάποιος, με όπλο την ποίησή του, προσπαθεί να βρει γκόμενα.

4)
Και μια συμβουλή προς ομόφυλους ομότεχνους. Να διαβάζεται πολύ την ποίηση που γράφεται από γυναίκες, έχετε να κερδίσετε πολλά.

5)
Το γυναικείο σώμα, άρχισα να το αγαπώ από παιδί μέσω της πορνογραφίας. Την γυναικεία ψυχή, άρχισα να την αγαπώ (μεγάλος πια) μέσω της ποίησης που γράφουν οι γυναίκες.

6)
Εκτιμώ πολύ τις γυναίκες που είναι ποιήτριες, επίσης εκτιμώ και τις γυναίκες που είναι μούσες… Αυτές  που είναι ποιήτριες και μούσες μαζί τις θεωρώ τις σπουδαιότερες γυναίκες του κόσμου!

7)
Μαλακίες, ούτε μούσα υπάρχει ούτε τίποτα.
Μονάχα δυστυχία κυριεύει τους ποιητές.

8)
Αν ο ποιητής που αγαπάτε πολύ τυχαίνει να είναι σύγχρονος σας, καλύτερα αποφύγετε να τον γνωρίσετε. Είναι στην φύση των ποιητών να σας απογοητεύουν.

9)
Σας παρακαλώ μην πηγαίνετε σε ψυχαναλυτή, τουλάχιστον εσείς που γράφετε ποίηση. Σας εκλιπαρώ, διαβάστε ποίηση, γράφτε ποίηση, στην χειρότερη, σκεφτείτε και την αυτοκτονία, μα όχι, μην πηγαίνετε σε ψυχαναλυτή και καταστρέφετε την ψυχή σας.
Αν δεν μπορείτε να ξεφύγετε, καλύτερα σκοτώστε τον ψυχαναλυτή σας.

10)
Η μεγάλη ταμπέλα έγραφε: ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΙΗΣΗΣ και πίσω από την τζαμαρία διέκρινα πεντέξι κοκέτες που περίμεναν να αρχίσει το μάθημα. Δυστυχώς, οι γυναίκες είναι πάντα τα ποιο εύκολα θύματα.

11)
Ρε κορίτσια, το να θέλετε να γίνετε μούσες, πραγματικά σας τιμάει, αλλά να είστε ποιήτριες κι εσείς να αυτοπροσδιορίζεστε μούσες, τότε καταντάει μαλακία.

12)
Μην οδηγείτε προσεκτικά όταν γράφετε ένα ποίημα.

13)
Πολύ ωραία ήταν η "μούσα μου"
Μα πάντα αγαπούσε άλλον
Έτσι έγινα κακός ποιητής

14)
Πριν μια γυναίκα πλαγιάσει με κάποιον, προϋποθέτει να τον έχει γεννήσει.
Για τον άντρα ή προϋπόθεση είναι να την έχει σκοτώσει.

15)
Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας σήμερα.
Κάντε μια ευχή για την ταξιθέτρια του χάους.

16)
Καλή μου φίλη, μην έχεις αγωνία για το πως θα αντιμετωπίσουν το ποιητικό βιβλίο που σκέφτεσαι να εκδόσεις. Δυστυχώς, κανένας δεν θα ασχοληθεί με τα υπέροχα ποιήματά σου.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ TAYTOTHTA