Παρασκευή και Σάββατο 19-20 Ιανουαρίου, οι εκδόσεις Θράκα θα βρίσκονται στο Θέατρο Εμπρός για το International Video Poetry Festival, με τα νέα μας βιβλία αλλά και παλαιότερα σε τιμές bazzar ως 70% κάτω. Σας περιμένουμε από τις 17:00 και τις δύο μέρες!

Παρουσίαση: Γιώργου Λίλλη, "Ο άνθρωπος τανκ", στις 25 Ιανουαρίου και ώρα 21:30 στο Polis Art Cafe, Πεσματζόγλου 5, Αίθριο Στοάς Βιβλίου, Αθήνα

Τα "Λίγα σύκα απ' τα γαϊδουράγκαθα" της Edna St. Vincent Millay στις κατακτήσεις του Κοσμά Βίδου για το 2017, στο τελευταίο ΒΗΜΑgazino του έτους.

Η Αγγελική Λάλου γράφει στο Fractal για το "Ντάλιτ" (Εκδ. Θράκα, 2017) της Εύας Σπαθάρα

Η Γιώτα Κωνσταντινίδη γράφει στο parallaximag.gr για τη "Βεγγέρα" της Μαργαρίτας Νταλακμάνη

"Όψεις της διαλεκτικής και του ονείρου στη σκέψη του Βάλτερ Μπένγιαμιν", του Φάνη Παπαγεωργίου

"Ο τελευταίος αριθμός" του Βάιου Κουτριντζέ, στην εφημερίδα "Ελευθερία"

"Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗΣ" του Κώστα Κουτρουμπάκη, Σύντομο κριτικό σημείωμα πάνω στους εισαγωγικούς στίχους του «Ελπήνορα» του Τάκη Σινόπουλου

Οι φίλες μου γράφουν ποιήματα (Από το ημερολόγιο ενός κακού ποιητή)


1)
Οι γυναίκες την ποίηση την έχουν μέσα τους, όμως, πολύ λίγες είναι αυτές που την γράφουν· …και ακόμα λιγότερες αυτές που την δημοσιεύουν. Δυστυχώς…

2)
Οι ποιήτριες περνιούνται για πολύ μεγάλα χαϊβάνια από μερικούς εκδότες… που είναι πολύ μεγάλα τσογλάνια.

3)
Μια ακόμα αποκορύφωση της γελοιότητας είναι όταν κάποιος, με όπλο την ποίησή του, προσπαθεί να βρει γκόμενα.

4)
Και μια συμβουλή προς ομόφυλους ομότεχνους. Να διαβάζεται πολύ την ποίηση που γράφεται από γυναίκες, έχετε να κερδίσετε πολλά.

5)
Το γυναικείο σώμα, άρχισα να το αγαπώ από παιδί μέσω της πορνογραφίας. Την γυναικεία ψυχή, άρχισα να την αγαπώ (μεγάλος πια) μέσω της ποίησης που γράφουν οι γυναίκες.

6)
Εκτιμώ πολύ τις γυναίκες που είναι ποιήτριες, επίσης εκτιμώ και τις γυναίκες που είναι μούσες… Αυτές  που είναι ποιήτριες και μούσες μαζί τις θεωρώ τις σπουδαιότερες γυναίκες του κόσμου!

7)
Μαλακίες, ούτε μούσα υπάρχει ούτε τίποτα.
Μονάχα δυστυχία κυριεύει τους ποιητές.

8)
Αν ο ποιητής που αγαπάτε πολύ τυχαίνει να είναι σύγχρονος σας, καλύτερα αποφύγετε να τον γνωρίσετε. Είναι στην φύση των ποιητών να σας απογοητεύουν.

9)
Σας παρακαλώ μην πηγαίνετε σε ψυχαναλυτή, τουλάχιστον εσείς που γράφετε ποίηση. Σας εκλιπαρώ, διαβάστε ποίηση, γράφτε ποίηση, στην χειρότερη, σκεφτείτε και την αυτοκτονία, μα όχι, μην πηγαίνετε σε ψυχαναλυτή και καταστρέφετε την ψυχή σας.
Αν δεν μπορείτε να ξεφύγετε, καλύτερα σκοτώστε τον ψυχαναλυτή σας.

10)
Η μεγάλη ταμπέλα έγραφε: ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΙΗΣΗΣ και πίσω από την τζαμαρία διέκρινα πεντέξι κοκέτες που περίμεναν να αρχίσει το μάθημα. Δυστυχώς, οι γυναίκες είναι πάντα τα ποιο εύκολα θύματα.

11)
Ρε κορίτσια, το να θέλετε να γίνετε μούσες, πραγματικά σας τιμάει, αλλά να είστε ποιήτριες κι εσείς να αυτοπροσδιορίζεστε μούσες, τότε καταντάει μαλακία.

12)
Μην οδηγείτε προσεκτικά όταν γράφετε ένα ποίημα.

13)
Πολύ ωραία ήταν η "μούσα μου"
Μα πάντα αγαπούσε άλλον
Έτσι έγινα κακός ποιητής

14)
Πριν μια γυναίκα πλαγιάσει με κάποιον, προϋποθέτει να τον έχει γεννήσει.
Για τον άντρα ή προϋπόθεση είναι να την έχει σκοτώσει.

15)
Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας σήμερα.
Κάντε μια ευχή για την ταξιθέτρια του χάους.

16)
Καλή μου φίλη, μην έχεις αγωνία για το πως θα αντιμετωπίσουν το ποιητικό βιβλίο που σκέφτεσαι να εκδόσεις. Δυστυχώς, κανένας δεν θα ασχοληθεί με τα υπέροχα ποιήματά σου.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ TAYTOTHTA