Η Μυρτώ Χμιελέφσκι με το «24+7» (εκδ. Θράκα, 2018) στη βραχεία λίστα των ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΠΟΙΗΣΗΣ «Jean Moreas» στην κατηγορία "πρωτοεμφανιζόμενων ποιητριών/ποιητών".
Από την εκδήλωση "3 πεζογραφοι των Εκδόσεων ΘΡΑΚΑ" στο Monk. Οι Γιούλη Αναστασοπουλου, η Ζεττα Μπαρμπαρεσσου και η Μαριλενα Παππά, "συνομίλησαν" μεταξύ τους διαβάζοντας από τα βιβλία τους και συζήτησαν με το κοινό.
Η Μυρτώ Χμιελέφσκι, ποιήτρια του βιβλίου "24+7" (εκδ. Θράκα, 2018) στο Θέατρο Σταθμός με τους Θανάση Νιάρχο, Γιώργο Μαρκόπουλο, Κώστα Παπαγεωργίου, Γιώργο Χρονά, Παναγιώτη Μηλιώτη, Γιάννη Σ. Βιτσαρά
Συνέντευξη του Αγγελή Μαριανού (Πεζολίβαδα, εκδ. Θράκα) στην εφημερίδα ΠΑΛΜΟΣ.
Από την εκδήλωση 3 ΠΟΙΗΤΡΙΕΣ των Εκδόσεων ΘΡΑΚΑ, στο Monk-grapes and spirits. Ευχαριστούμε όσες και όσους παρευρέθηκαν.
Η Αρετή Καράμπελα (Μελανά όπως τα μούρα, εκδ. Θράκα 2018) καλεσμένη στην εκπομπή του Σταύρου Καμπάδαη. Ακούστε το ηχητικό κάνοντας κλικ πάνω στη φωτογραφία.
Από την παρουσίαση του βιβλίου "Ο φάρος του Σόρενσον (εκδ. Θράκα, 2018) του Βασίλη Χουλιαρά, στο Μεσολόγγι.
Η Θεώνη Κοτίνη γράφει για το "24+7" (εκδ. Θράκα, 2018) της Μυρτώς Χμιελέφσκι στο Νέο Πλανόδιον.
Ο Γιώργος Λίλλης (Ο άνθρωπος τανκ - εκδ. Θράκα, 2017) καλεσμένος στο Λύκειο του Μπίλεφελντ, στη Γερμανία.
Από την παρουσίαση του βιβλίου "Μελανά όπως τα μούρα" (Θράκα, 2018) της Αρετής Καράμπελα, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Διονύσου.

ΚΥΚΛΟΣ CINÉ-CLUB

Η περιφρόνηση, του Jean-Luc Godard

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016, στις 21.30΄

Κήπος της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής Αθηνών – Διδότου 6

Είσοδος ελεύθερη


Μετά από τις τρεις επιτυχημένες οργανώσεις του Ciné-Club ολοκληρώνεται το πρώτο μέρος αυτού του κύκλου με μια υπαίθρια προβολή σ’ έναν από τους ομορφότερους κήπους της Αθήνας, αυτόν της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής Αθηνών.

Στην τέταρτη συνάντηση του κύκλου CINÉ-CLUB, θα προβληθεί η ταινία «H περιφρόνηση / Le mepris» του μετρ της Νouvelle Vague,  Jean-Luc Godard. 

Την ταινία που θα απολαύσουμε σε υπαίθρια προβολή, θα παρουσιάσει ο Άκης Καπράνος, κριτικός κινηματογράφου στην εφημερίδα Τα Νέα.

Η περιφρόνηση, του Jean-Luc Godard (1963), με τους Brigitte Bardot, Michel Piccoli, Fritz Lang κ.α.
Διασκευή του μυθιστορήματος « Il Desprezzo» του Alberto Moravia.

Διασκευάζοντας το μυθιστόρημα "Il Disprezzo" του Alberto Moravia, «Η περιφρόνηση» μάς παρουσιάζει την ιστορία της αποξένωσης του ζευγαριού Michel Piccoli και Brigitte Bardot, όταν ο πρώτος, ως συγγραφέας ασχολείται με τη μεταφορά της Ομηρικής Οδύσσειας σε σενάριο, για μια ταινία σε παραγωγή του αμερικανού Jack Palance με σκηνοθέτη τον Fritz Lang (ο οποίος παίζει τον εαυτό του).
•    O αμερικανός παραγωγός Τζέρεμι Πρόκος  (Jack Palance) προσλαμβάνει τον γνωστό αυστριακό σκηνοθέτη Φριτς Λανγκ (υποδύεται τον εαυτό του στην ταινία) προκειμένου να μεταφέρει στον κινηματογράφο την Οδύσσεια του Ομήρου. Η «καλλιτεχνική» προσέγγιση του σκηνοθέτη δεν τον ικανοποιεί και προσλαμβάνει τον συγγραφέα αστυνομικών ιστοριών Πολ Ζαβαλ (Michel Piccoli), για να επεξεργαστεί το σενάριο. Η σύγκρουση μεταξύ καλλιτεχνικής έκφρασης και εμπορικής απήχησης μοιάζει να ακολουθεί σε παράλληλη πορεία την αποξένωση του Πολ από την σύζυγό του Καμίλ (Brigitte Bardot)…
•    Στο τεύχος του 1963 των Cahiers de cinema, Ο Jean-Luc Godard δήλωνε γι’ αυτήν την ταινία του: « Η περιφρόνηση για μένα είναι  σαν μια ιστορία ναυαγημένων του δυτικού κόσμου, επιζώντων από το ναυάγιο της νεωτερικότητας, που μια μέρα φτάνουν, κατ’ εικόνα των ηρώων του Ιούλιο Βερν και του Ρόμπερτ Λούις Στήβενσον, σε μια μυστηριώδη έρημη νήσο, της οποίας το μυστήριο είναι η ανεξήγητη απουσία του μυστηρίου, δηλαδή η αλήθεια» …. « Η περιφρόνηση αποδεικνύει στα 149 πλάνα της, ότι στο σινεμά όπως και στη ζωή δεν υπάρχει τίποτα το μυστικό, τίποτα να διαλευκανθεί , το μόνο που μένει είναι η ζωή και το σινεμά» .


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ TAYTOTHTA