Η Μυρτώ Χμιελέφσκι με το «24+7» (εκδ. Θράκα, 2018) στη βραχεία λίστα των ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΠΟΙΗΣΗΣ «Jean Moreas» στην κατηγορία "πρωτοεμφανιζόμενων ποιητριών/ποιητών".
Από την εκδήλωση "3 πεζογραφοι των Εκδόσεων ΘΡΑΚΑ" στο Monk. Οι Γιούλη Αναστασοπουλου, η Ζεττα Μπαρμπαρεσσου και η Μαριλενα Παππά, "συνομίλησαν" μεταξύ τους διαβάζοντας από τα βιβλία τους και συζήτησαν με το κοινό.
Η Μυρτώ Χμιελέφσκι, ποιήτρια του βιβλίου "24+7" (εκδ. Θράκα, 2018) στο Θέατρο Σταθμός με τους Θανάση Νιάρχο, Γιώργο Μαρκόπουλο, Κώστα Παπαγεωργίου, Γιώργο Χρονά, Παναγιώτη Μηλιώτη, Γιάννη Σ. Βιτσαρά
Συνέντευξη του Αγγελή Μαριανού (Πεζολίβαδα, εκδ. Θράκα) στην εφημερίδα ΠΑΛΜΟΣ.
Από την εκδήλωση 3 ΠΟΙΗΤΡΙΕΣ των Εκδόσεων ΘΡΑΚΑ, στο Monk-grapes and spirits. Ευχαριστούμε όσες και όσους παρευρέθηκαν.
Η Αρετή Καράμπελα (Μελανά όπως τα μούρα, εκδ. Θράκα 2018) καλεσμένη στην εκπομπή του Σταύρου Καμπάδαη. Ακούστε το ηχητικό κάνοντας κλικ πάνω στη φωτογραφία.
Από την παρουσίαση του βιβλίου "Ο φάρος του Σόρενσον (εκδ. Θράκα, 2018) του Βασίλη Χουλιαρά, στο Μεσολόγγι.
Η Θεώνη Κοτίνη γράφει για το "24+7" (εκδ. Θράκα, 2018) της Μυρτώς Χμιελέφσκι στο Νέο Πλανόδιον.
Ο Γιώργος Λίλλης (Ο άνθρωπος τανκ - εκδ. Θράκα, 2017) καλεσμένος στο Λύκειο του Μπίλεφελντ, στη Γερμανία.
Από την παρουσίαση του βιβλίου "Μελανά όπως τα μούρα" (Θράκα, 2018) της Αρετής Καράμπελα, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Διονύσου.

Unbreakable Kimmy Schmidt  (2015)

Δημιουργός: Robert Carlock,
Πρωταγωνιστές: Ellie Kemper, ,
Διάρκεια επεισοδίων: 30 λεπτά
Χώρα: Η.Π.Α.
Δίκτυο: Netflix
Τρέχουσα σεζόν: 1η

γράφει ο Στάθης Ιντζές

Για να μπεις στη διαδικασία να παρακολουθήσεις το Unbreakable Kimmy Schmidt, σημαίνει ότι ήδη έχεις εξαντλήσει όλο σου το απόθεμα σε γνωστές κωμικές σειρές και χρειάζεσαι κάτι φρέσκο. Από αυτήν την άποψη, ναι, πρόκειται για μια φρέσκια κωμική σειρά, η «σύλληψη» της εισαγωγής της οποίας, είναι έξυπνη και πλησιάζει -ως ένα βαθμό- την πρωτοτυπία του opening του My name is Earl. Υπάρχει, δηλαδή, ένα συμβάν ως αφετηρία, στο οποίο ανατρέχουν συχνά οι δημιουργοί της σειράς καθ' όλη τη διάρκεια της παρθενικής της σεζόν. Και θα ήταν παράλλειψη να μην αναφερθούμε στη μια εκ των δημιουργών, την ελληνικής καταγωγής Tina Fey, η πιο αναγνωρισμένη δουλειά της οποίας είναι το 30 Rock. Ο έταιρος δημιουργός, Robert Carlock, μας είναι γνωστός από τη συμμετοχή του στην παραγωγή του Friends. Κομβική είναι η επιλογή της Ellie Kemper ως Kimmy, που ενσαρκώνει την κεντρική ηρωίδα της σειράς, η οποία αντιμετωπίζει τη ζωή -παρά το τραυματικό παρελθόν της- με χαμόγελο και μια ανέλπιστη παιδικότητα. Τα επίπεδα του casting του Netflix, είναι στο υψηλότερο επίπεδο και το γνωρίζουμε από τις ήδη υπάρχουσες σειρές του. Ωστόσο, ακόμα και σε μια "χαζοκωμωδία", κατάφεραν να βρουν στο πρόσωπο της Ellie Kemper ένα φρέσκο πρόσωπο -εκτός αν έχεις εντρυφίσει στο The Office- που σε κάνει να το χαζεύεις -όπως αντιστοίχως συμβαίνει στο New Girl με τη Zooey Deschanel. Ο συγκάτοικος της Kimmy, ο Titus, είναι ένας μεγαλόσωμος θηλυπρεπής άνδρας με ανεκπλήρωτα καλλιτεχνικά όνειρα και θα βρει στο πρόσωπό της τη στήριξη και τη συντροφιά που έλλειπαν, ως τώρα, από τη μίζερη ζωή του. Τον κύκλο των πρωταγωνιστών κλείνει η Jane Krakowski, στο ρόλο της ινδιάνικης καταγωγής πλούσιας Νεοϋορκέζας. Αν ένας λόγος με κράτησε να μην αφήσω τη σειρά στο 2ο ή στο 3ο επεισόδιο –έπειτα γίνεται εξαντλητικά προβλέψιμη κυρίως λόγω των τίτλων των επεισοδίων- είναι ότι λόγω της έλλειψης «καθαρόαιμων» νέων sitcom αυτήν την εποχή, δίνω μια ευκαιρία σε μια καινούρια σειρά με προδιαγραφές να με κερδίσει. Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι η σειρά, αρχικά, επρόκειτο να προβληθεί από το NBC, αλλά μετά την απόρριψή της, κατέληξε στο Netflix.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ TAYTOTHTA