Η Μυρτώ Χμιελέφσκι με το «24+7» (εκδ. Θράκα, 2018) στη βραχεία λίστα των ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΠΟΙΗΣΗΣ «Jean Moreas» στην κατηγορία "πρωτοεμφανιζόμενων ποιητριών/ποιητών".
Από την εκδήλωση "3 πεζογραφοι των Εκδόσεων ΘΡΑΚΑ" στο Monk. Οι Γιούλη Αναστασοπουλου, η Ζεττα Μπαρμπαρεσσου και η Μαριλενα Παππά, "συνομίλησαν" μεταξύ τους διαβάζοντας από τα βιβλία τους και συζήτησαν με το κοινό.
Η Μυρτώ Χμιελέφσκι, ποιήτρια του βιβλίου "24+7" (εκδ. Θράκα, 2018) στο Θέατρο Σταθμός με τους Θανάση Νιάρχο, Γιώργο Μαρκόπουλο, Κώστα Παπαγεωργίου, Γιώργο Χρονά, Παναγιώτη Μηλιώτη, Γιάννη Σ. Βιτσαρά
Συνέντευξη του Αγγελή Μαριανού (Πεζολίβαδα, εκδ. Θράκα) στην εφημερίδα ΠΑΛΜΟΣ.
Από την εκδήλωση 3 ΠΟΙΗΤΡΙΕΣ των Εκδόσεων ΘΡΑΚΑ, στο Monk-grapes and spirits. Ευχαριστούμε όσες και όσους παρευρέθηκαν.
Η Αρετή Καράμπελα (Μελανά όπως τα μούρα, εκδ. Θράκα 2018) καλεσμένη στην εκπομπή του Σταύρου Καμπάδαη. Ακούστε το ηχητικό κάνοντας κλικ πάνω στη φωτογραφία.
Από την παρουσίαση του βιβλίου "Ο φάρος του Σόρενσον (εκδ. Θράκα, 2018) του Βασίλη Χουλιαρά, στο Μεσολόγγι.
Η Θεώνη Κοτίνη γράφει για το "24+7" (εκδ. Θράκα, 2018) της Μυρτώς Χμιελέφσκι στο Νέο Πλανόδιον.
Ο Γιώργος Λίλλης (Ο άνθρωπος τανκ - εκδ. Θράκα, 2017) καλεσμένος στο Λύκειο του Μπίλεφελντ, στη Γερμανία.
Από την παρουσίαση του βιβλίου "Μελανά όπως τα μούρα" (Θράκα, 2018) της Αρετής Καράμπελα, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Διονύσου.

Ο Στάθης Ιντζές γεννήθηκε το 1986 στη Λάρισα και ζει στην Αθήνα. Είναι συνεκδότης του λογοτεχνικού περιοδικού Θράκα και των ομώνυμων εκδόσεων.  Έχει γράψει τις ποιητικές συλλογές "Συνωμοσία Ταυτοχρονισμού, (2011)" και "Σεληνάκατος, (2013)", τα πεζογραφήματα "Κάτω η σκουριά, (2013)" και "Οι τελευταίοι φανατικοί της στρωματσάδας, (2014)" και έχει μεταφράσει Alejandra Pizarnik, Joaquín O. Giannuzzi  και Hugo Mujica στα πλαίσια της σειράς μεταφράσεων Αργεντίνοι Ποιητές.

***

από το βιβλίο "Οι τελευταίοι φανατικοί της στρωματσάδας":

Θυμάμαι τον πατέρα μου με μια κοιλιά ως τον Θεό και μια λεκάνη ποπ κορν να κάθεται στην πολυθρόνα και να παρακολουθεί γνωστό τηλεπαιχνίδι, να βρίζει τους συμμετέχοντες και τον παρουσιαστή και από πάνω να επισημαίνει με κάθε λεπτομέρεια τα λάθη του σκηνοθέτη. Κι εγώ, σε μια γωνιά καθιστός, έφερα το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης «παρ’ το από δω το μπασταρδάκι, με έχει ζαλίσει». Όχι μαμά μην έρχεσαι. Τι φταίω εγώ που βρίσκομαι στην ηλικία που τα παιδάκια κάνουν συνέχεια ερωτήσεις; Κάποιος πρέπει να μου απαντήσει κι εμένα. Πώς αλλιώς θα μάθω; Άφησέ με να διατυπώσω την απορία μου. Πώς είναι δυνατόν ο παρουσιαστής του τηλεπαιχνιδιού να βρίσκεται την ίδια στιγμή σε άλλη εκπομπή σε άλλο κανάλι; Πώς γίνεται αυτό το μαγικό κόλπο; «Άσε τον πατέρα σου ήσυχο και έλα εδώ που σου χω δουλειά να κάνεις». Και να σου! Μου προέκτεινε ένα αχνιστό ηλεκτρικό σίδερο και μια αγκαλιά λευκά πουκάμισα του πατέρα. Μαμά είμαι τεσσάρων ετών και το σίδερο καυτό σα διάολος. Πώς να καταλάβω ότι δεν ήθελες να μου κάνεις κακό; Μόλις την προηγούμενη βδομάδα κατάλαβα ότι το πιστολάκι για τα μαλλιά δεν έχει σφαίρες και τώρα μου 'ρχεσαι με μια καινούρια απειλή στα χέρια. Ήμουν μόλις τεσσάρων κι εσύ, εκεί, μπροστά μου με απειλούσες με ένα σίδερο που έβγαζε ατμούς. «Άσε τον πατέρα σου ήσυχο και έλα εδώ ένα λεπτό που σε θέλω». Αυτά σου τα λόγια, μητερούλα, φάνταζαν για μένα τα τελευταία λόγια που θα άκουγα. Κι ύστερα ήρθαν εκείνα τα σαββατοκύριακα. «Αντιγόνη θα περάσουμε να σου αφήσουμε τον μικρό. Αν είναι ήσυχος; Είναι ένας μικρός άγγελος. Τα λογάκια του όλο γλύκα. Οι πορδίτσες του βασιλικός και δυόσμος».
 
---

από τη "Συνωμοσία Ταυτοχρονισμού":

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ

Δεν αραχνιάσαν δα και όλα τα ηλιοβασιλέματα.
Υπάρχουν και αρυτίδιαστα πρόσωπα ιδανικά
για εναποθέσεις προσδοκιών σε περιόδους ξηρασίας.
Υπάρχω δε κι εγώ μια ατέλεια στο χωροχρόνο,
ένας απρόθυμος διαβάτης τηρουμένων των λασπολογιών.
Αν ακολουθήσεις κατά γράμμα
τις οδηγίες προς φθαρμένους
δε θα συναντήσεις ποτέ σου πρόβλημα αραχνών
αγαπητέ συνοδοιπόρε.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ TAYTOTHTA