Παρασκευή και Σάββατο 19-20 Ιανουαρίου, οι εκδόσεις Θράκα θα βρίσκονται στο Θέατρο Εμπρός για το International Video Poetry Festival, με τα νέα μας βιβλία αλλά και παλαιότερα σε τιμές bazzar ως 70% κάτω. Σας περιμένουμε από τις 17:00 και τις δύο μέρες!

Παρουσίαση: Γιώργου Λίλλη, "Ο άνθρωπος τανκ", στις 25 Ιανουαρίου και ώρα 21:30 στο Polis Art Cafe, Πεσματζόγλου 5, Αίθριο Στοάς Βιβλίου, Αθήνα

Τα "Λίγα σύκα απ' τα γαϊδουράγκαθα" της Edna St. Vincent Millay στις κατακτήσεις του Κοσμά Βίδου για το 2017, στο τελευταίο ΒΗΜΑgazino του έτους.

Η Αγγελική Λάλου γράφει στο Fractal για το "Ντάλιτ" (Εκδ. Θράκα, 2017) της Εύας Σπαθάρα

Η Γιώτα Κωνσταντινίδη γράφει στο parallaximag.gr για τη "Βεγγέρα" της Μαργαρίτας Νταλακμάνη

"Όψεις της διαλεκτικής και του ονείρου στη σκέψη του Βάλτερ Μπένγιαμιν", του Φάνη Παπαγεωργίου

"Ο τελευταίος αριθμός" του Βάιου Κουτριντζέ, στην εφημερίδα "Ελευθερία"

"Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗΣ" του Κώστα Κουτρουμπάκη, Σύντομο κριτικό σημείωμα πάνω στους εισαγωγικούς στίχους του «Ελπήνορα» του Τάκη Σινόπουλου

Bloodline (2015)

Δημιουργοί: , ,
Πρωταγωνιστές:
, ,
Διάρκεια επεισοδίων: 60 λεπτά
Χώρα: Η.Π.Α.
Κανάλι: Netflix
Τρέχουσα σεζόν: 1η 

γράφει ο Στάθης Ιντζές

Όταν ξεκίνησεις να βλέπεις το Bloodline, είναι αναπόφευκτο να μην το συγκρίνεις με το Six Feet Under. Οι ομοιότητες –στα πρώτα δύο επεισόδια- είναι ολοφάνερες. Η επιστροφή του άσωτου υιού, ο προώρος –για την εξέλιξη της σειράς- θάνατος του πατέρα, ο δραματικός ρόλος της μητέρας και μια οικογενειακή επιχείρηση που περνά στα χέρια των παιδιών. Και κάπου εκεί σταματούν οι ομοιότητες. Πλέον, έχουμε να κάνουμε με μια δυσλειτυργική οικογένεια με φόντο ένα θέρετρο στη Φλόριντα και ένα σκοτεινό μυστικό το οποίο μας αποκαλύπτεται σταδιακά. Η πρώτη σκοπιμότητα των δημιουργών της σειράς εντοπίζεται σ’ ένα τεχνητό σασπένς το οποίο λειτουργεί εκβιαστικά για τον τηλεθεατή. Κάποιες σκηνές από το προδιαγεγραμμένο τέλος του 1ου κύκλου, μας σερβίρονται αποσπασματικά στο τέλος κάθε επεισοδίου, σαν κομμάτια ενός παζλ, τη συνολική εικόνα του οποίου γνωρίζουμε ήδη από τη συσκευασία που κρατάμε στα χέρια μας. Αν κάτι κάνει το Bloodline ενδιαφέρον, είναι οι χαρακτήρες του οι οποίοι -αν και κατά τα φαινόμενα ισορροπημένοι- καταλήγουν να καταπατούν νόμους για το «καλό» της οικογένειας και να επιδίδονται ενίοτε σε καταχρήσεις. Κάτι που καθιστά στα μάτια του τηλεθεατή εξαιρετικά συμπαθή, το μαύρο πρόβατο της οικογένειας και μεγαλύτερο σε ηλικιά, Danny τον ρόλο του οποίου ενσαρκώνει με μοναδικό τρόπο ο Ben Mendelsohn.  Όπως και οι περισσότερες παραγωγές του Netflix, έτσι κι εδώ, έχουμε να κάνουμε με ένα εξαιρετικό casting ηθοποιών. Στον ρόλο του μετριοπαθή γιου συναντούμε, για παράδειγμα, τον γνώριμο μας Kyle Chandler από την πετυχημένη -και στη χώρα μας- σειρά Early Edition. Και τα τρία αδέρφια -ο John ως αστυνομικός, η Meg ως δικηγόρος και ο Κέβιν ως επισκευαστής βαρκών και επίδοξος ιδιοκτήτης μαρίνας- διατηρούν μια εξέχουσα θέση στην τοπική κοινωνία έτσι ώστε κάθε παραστράτημά τους να έχει επιπτώσεις στο ξενοδοχείο που κληρονόμησαν από τον πατέρα τους. Αν κάτι με κάνει να θέλω να παρακολουθήσω τη συνέχεια της σειράς, είναι μια αναπάντεχη εξέλιξη που διαφαίνεται στο τέλος του 1ου κύκλου.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ TAYTOTHTA