Η Μυρτώ Χμιελέφσκι με το «24+7» (εκδ. Θράκα, 2018) στη βραχεία λίστα των ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΠΟΙΗΣΗΣ «Jean Moreas» στην κατηγορία "πρωτοεμφανιζόμενων ποιητριών/ποιητών".
Από την εκδήλωση "3 πεζογραφοι των Εκδόσεων ΘΡΑΚΑ" στο Monk. Οι Γιούλη Αναστασοπουλου, η Ζεττα Μπαρμπαρεσσου και η Μαριλενα Παππά, "συνομίλησαν" μεταξύ τους διαβάζοντας από τα βιβλία τους και συζήτησαν με το κοινό.
Η Μυρτώ Χμιελέφσκι, ποιήτρια του βιβλίου "24+7" (εκδ. Θράκα, 2018) στο Θέατρο Σταθμός με τους Θανάση Νιάρχο, Γιώργο Μαρκόπουλο, Κώστα Παπαγεωργίου, Γιώργο Χρονά, Παναγιώτη Μηλιώτη, Γιάννη Σ. Βιτσαρά
Συνέντευξη του Αγγελή Μαριανού (Πεζολίβαδα, εκδ. Θράκα) στην εφημερίδα ΠΑΛΜΟΣ.
Από την εκδήλωση 3 ΠΟΙΗΤΡΙΕΣ των Εκδόσεων ΘΡΑΚΑ, στο Monk-grapes and spirits. Ευχαριστούμε όσες και όσους παρευρέθηκαν.
Η Αρετή Καράμπελα (Μελανά όπως τα μούρα, εκδ. Θράκα 2018) καλεσμένη στην εκπομπή του Σταύρου Καμπάδαη. Ακούστε το ηχητικό κάνοντας κλικ πάνω στη φωτογραφία.
Από την παρουσίαση του βιβλίου "Ο φάρος του Σόρενσον (εκδ. Θράκα, 2018) του Βασίλη Χουλιαρά, στο Μεσολόγγι.
Η Θεώνη Κοτίνη γράφει για το "24+7" (εκδ. Θράκα, 2018) της Μυρτώς Χμιελέφσκι στο Νέο Πλανόδιον.
Ο Γιώργος Λίλλης (Ο άνθρωπος τανκ - εκδ. Θράκα, 2017) καλεσμένος στο Λύκειο του Μπίλεφελντ, στη Γερμανία.
Από την παρουσίαση του βιβλίου "Μελανά όπως τα μούρα" (Θράκα, 2018) της Αρετής Καράμπελα, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Διονύσου.

Mr.Robot (2015)

Δημιουργός: Sam Esmail
Πρωταγωνιστής: Rami Malek
Διάρκεια επεισοδίων: 49 λεπτά
Χώρα: Η.Π.Α.
Κανάλι: USA Network 
Τρέχουσα σεζόν: 1η 

γράφει ο Στάθης Ιντζές

Η ιδέα της ηρωοποίησης του πρωταγωνιστή μιας τηλεοπτικής σειράς δεν είναι καινούρια, αν μη τι άλλο, θα έλεγα ότι το Mr. Robot ακολουθεί την πεπατημένη των σειρών τύπου Fringe, Homeland   κ.α. όπου κι εκεί γινόμαστε μάρτυρες προσπαθειών συστράτευσης των ηρώων με τις δυνάμεις του καλού, ενάντια στο εκάστοτε συνωμοσιακό περιβάλλον. Αυτό που κάνει το Mr. Robot να ξεχωρίζει είναι αφενός η εξ ολοκλήρου περί hacking θεματολογία, βασισμένη πάντα σε μια ρεαλιστική μεταφορά του "σύμπαντος" του προγραμματισμού στην μικρή οθόνη, και αφετέρου τα χαρακτηριστικά ενός προγραμματιστή/hacker που είναι λίγο διαφορετικά από ότι τα φανταζόμασταν. Θέλω να πω, ότι δεν πρόκειται για τον nerd τύπο α λα Maurice Moss (βλ. The IT Crowd) παρά για έναν, εθισμένο στη μορφίνη, νέο που, συν τις άλλοις, αντιμετωπίζει προβλήματα κοινωνικής συμπεριφοράς. Ενώ το θέμα με το οποίο καταπιάνεται το Mr. Robot, είναι αυστηρά τεχνικό και δύσκολο να γίνει αντιληπτό από μια μεγάλη μερίδα τηλεθεατών που δεν γνωρίζει για τη φύση των ηλεκτρονικών υπολογιστών πέρα από τα βασικά, παρατηρούμε ότι απουσιάζουν οι λεπτομερείς επιστημονικοί διάλογοι που κουράζουν, όπως συμβαίνει στις πετυχημένες παραγωγές The Bing Bang Theory και House M.D. Οι συντελεστές της σειράς, παράλληλα με τον κεντρικό άξονα, που είναι το δίλλημα του ήρωά μας για το αν συστρατευτεί, εν τέλει, με τις δυνάμεις του "καλού" ή του "κακού", φροντίζουν να "γεμίσουν" τα πενηντάλεπτα επεισόδια με μικρές παρεμβάσεις του προγραμματιστή/hacker στις προσωπικές ζωές άλλων ανθρώπων με σκοπό την υπεράσπιση του αδύνατου, κάτι που συναντούμε, ομοίως, στο Person of Interest όπου κι εκεί ο κεντρικός χαρακτήρας John Reese -σε αυτοτελή αυτήν τη φορά επεισόδια- δρα επίσης υπέρ του αδύνατου εν ονόματι της δικαιοσύνης και της ηθικής. Άξια αναφοράς είναι η μουσική που "ντύνει" τη σειρά, του συνθέτη Mac Quayle, ο οποίος βραβεύθηκε πρόσφατα με EMMY για τη μουσική της σειράς American Horror Story.


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ TAYTOTHTA