Η Μυρτώ Χμιελέφσκι με το «24+7» (εκδ. Θράκα, 2018) στη βραχεία λίστα των ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΠΟΙΗΣΗΣ «Jean Moreas» στην κατηγορία "πρωτοεμφανιζόμενων ποιητριών/ποιητών".
Από την εκδήλωση "3 πεζογραφοι των Εκδόσεων ΘΡΑΚΑ" στο Monk. Οι Γιούλη Αναστασοπουλου, η Ζεττα Μπαρμπαρεσσου και η Μαριλενα Παππά, "συνομίλησαν" μεταξύ τους διαβάζοντας από τα βιβλία τους και συζήτησαν με το κοινό.
Η Μυρτώ Χμιελέφσκι, ποιήτρια του βιβλίου "24+7" (εκδ. Θράκα, 2018) στο Θέατρο Σταθμός με τους Θανάση Νιάρχο, Γιώργο Μαρκόπουλο, Κώστα Παπαγεωργίου, Γιώργο Χρονά, Παναγιώτη Μηλιώτη, Γιάννη Σ. Βιτσαρά
Συνέντευξη του Αγγελή Μαριανού (Πεζολίβαδα, εκδ. Θράκα) στην εφημερίδα ΠΑΛΜΟΣ.
Από την εκδήλωση 3 ΠΟΙΗΤΡΙΕΣ των Εκδόσεων ΘΡΑΚΑ, στο Monk-grapes and spirits. Ευχαριστούμε όσες και όσους παρευρέθηκαν.
Η Αρετή Καράμπελα (Μελανά όπως τα μούρα, εκδ. Θράκα 2018) καλεσμένη στην εκπομπή του Σταύρου Καμπάδαη. Ακούστε το ηχητικό κάνοντας κλικ πάνω στη φωτογραφία.
Από την παρουσίαση του βιβλίου "Ο φάρος του Σόρενσον (εκδ. Θράκα, 2018) του Βασίλη Χουλιαρά, στο Μεσολόγγι.
Η Θεώνη Κοτίνη γράφει για το "24+7" (εκδ. Θράκα, 2018) της Μυρτώς Χμιελέφσκι στο Νέο Πλανόδιον.
Ο Γιώργος Λίλλης (Ο άνθρωπος τανκ - εκδ. Θράκα, 2017) καλεσμένος στο Λύκειο του Μπίλεφελντ, στη Γερμανία.
Από την παρουσίαση του βιβλίου "Μελανά όπως τα μούρα" (Θράκα, 2018) της Αρετής Καράμπελα, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Διονύσου.


Κάθεται στο ίδιο πάντα τραπέζι. Πίνει τον καφέ του πολύ γρήγορα, με δυο γουλιές και μετά ανοίγει την εφημερίδα. Εγώ κάθομαι πάντα απέναντί του, σε άλλο τραπέζι, πίνω τον καφέ μου αργά κι έχω ανοιχτό τον φορητό υπολογιστή. Μέσα από το παράθυρο βλέπει έναν τοίχο. Μέσα από το τζάμι βλέπω το δρόμο και την κίνηση. Γυρνά βαριεστημένα τις σελίδες της εφημερίδας, περιφέρομαι γρήγορα από σάιτ σε σάιτ. Τον κοιτάζω συχνά και θέλω να γράψω κάτι γι’ αυτόν. Αδιαφορεί για την ύπαρξή μου. Γράφω την πραγματική του ηλικία. Ογδόντα χρονών. Συνεχίζω. Μαλλιά πολλά, ολόλευκα. Στη μύτη του στηρίζονται γυαλιά πρεσβυωπίας. Στις παλάμες του ένα διακριτικό τρέμουλο και στον δεξί του καρπό ένα ρολόι παλιοκαιρίσιο. Το δέρμα του προσώπου του είναι λείο, καθαρό, χωρίς τα αυλάκια του χρόνου. Το παλτό του είναι μαύρο και δεν το βγάζει ποτέ. Από μέσα φορά ένα χοντρό πουλόβερ. Έχει ζέστη, αλλά δεν ιδρώνει.

 Υπάρχουν φορές που δείχνει μικρότερος. Τα μαλλιά του είναι μαύρα και δε φορά γυαλιά. Ούτε τρέμουλο υπάρχει στα χέρια και το ρολόι του δείχνει λαμπερό, σαν να το έχει πλύνει. Τότε κοιτά τον τοίχο και στο πρόσωπό του διακρίνω λύπη. Η εφημερίδα όμως που κρατά είναι η ίδια. Με το ίδιο πρωτοσέλιδο, με την ίδια κιτρινάδα στα φύλλα της. Τίποτα από αυτά δεν μου προκαλεί έκπληξη πια. Τα έχω συνηθίσει. Αλλά εκείνος συνεχίζει να αδιαφορεί για μένα. Θα μπορούσε να με ρωτήσει κάτι ή να μου ρίξει μια ματιά. Μάλλον περιμένω μάταια.

Σήμερα αποφάσισα να μην ασχοληθώ άλλο μαζί του. Κάθισα πάλι στο απέναντι τραπέζι και παρήγγειλα τον καφέ μου. Τον υπολογιστή δεν τον πήρα μαζί. Πήρα όμως κι εγώ μια εφημερίδα. Την ακούμπησα στο τραπέζι και περίμενα. Εκείνος ήπιε πάλι γρήγορα τον καφέ του και άρχισε να ξεφυλλίζει την εφημερίδα του. Το μόνο που έκανα ήταν να τον κοιτάζω επίμονα. Κάποια στιγμή σήκωσε το κεφάλι του και κοίταξε τον τοίχο απέναντί του. Αυτή τη φορά δε διέκρινα λύπη. Μετά σηκώθηκε και κατευθύνθηκε προς το μέρος μου. Πέρασε δίπλα μου, κοντοστάθηκε και άφησε την εφημερίδα του πάνω στο τραπέζι μου. Μου χαμογέλασε και έφυγε.

 Βγήκε στην κίνηση του δρόμου και χάθηκε. Άνοιξα την εφημερίδα του. Όλες οι σελίδες ήταν όμοιες. Όλες είχαν μόνο φωτογραφίες, τις ίδιες φωτογραφίες. Ένας νέος άντρας να κρατά στην αγκαλιά του ένα μωρό. Σε πάρκο, καθισμένος στον καναπέ, σε μια γιορτή. Τον πατέρα μου δεν τον θυμάμαι γιατί πέθανε όταν ήμουν δυο χρονών. Εδώ και ένα χρόνο τον πλάθω με την φαντασία μου. Και έχω πλάσει πολλούς που θα μπορούσαν να είναι αυτός. Δεν ξέρω σε ποιον να σταματήσω.


*


ΒΟΓΡΑΦΙΚΟ: Ασχολούμαι με την μαγειρική και την ωρολογοποιία. Ανακατεύω υλικά και παίζω με τον χρόνο

ΕΤΕΡΩΝΥΜΑ 

κατά σειρά εμφάνισης στο τεύχος
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ 

αλφαβητικά

ΠΥΡΟΒΑΣΙΕΣ ποίηση 

ΠΥΡΡΩΝ Ο ΥΣΤΕΡΟΣ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΓΥΙΩΤΗ
ΓΙΩΡΓΗΣ ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ
ΕΛΕΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ
ΧΕΚΤΟΡ ΜΑΞΙΜΙΛΙΑΝ ΜΠΑΓΚΛ
ΠΑΝΑΓΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
LENKA ROMANOVA
ΝΙΚΟΣ ΒΟΥΤΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΜΕΝΣΑΣ
ΠΕΤΡΟΣ ΓΚΟΛΙΤΣΗΣ
ΟΞΥΟΣ ΝΤΑΒΙΝΤΣΙ
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΔΗΜΟΥΛΗ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΙΑΣ
ΕΦΗ ΖΟΥΜΠΟΥΛΗ
ΣΟΥΛΗΣ ΤΣΑΚΜΑΚΙΔΗΣ
ΣΤΑΘΗΣ ΙΝΤΖΕΣ
ΒΙΤΟΡΙΟΣ ΝΙ
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ
ΛΕΑΝΤΡΟ ΠΟΛΕΝ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΥΡΙΑΖΑΚΗΣ
ΚΟΡΝΗΛΙΟΣ ΜΑΥΡΟΠΕΤΡΗΣ
ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΛΥΜΠΕΡΗ
ΒΛΑΣΗΣ ΨΩΜΑΣ
ΑΛΕΞΙΟΣ ΜΑΪΝΑΣ
ΕΥΗ ΕΙΡΙΩΤΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΚΟΥΣΗΣ
PIERRE MENARD
ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΥΛΗΣ
ΜΑΡΙΟΣ ΜΩΡΟΣ
ΕΛΠΗΝΩΡ Ο. ΟΜΗΡΟΥ
ΑΣΗΜΙΝΑ ΞΗΡΟΓΙΑΝΝΗ
ΠΟΝΤΙΦΙΚΑΣ
ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΣΤΑΚΑΣ
ΣΥΜΕΩΝ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ
ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΠΟΛΕΝΑΚΗΣ
ΠΩΛ ΝΤΕ ΠΑΓΙΕΝ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΑΤΣΗΣ
BRENTHIS RAMANTHIS
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΣΥΦΙΛΤΖΟΓΛΟΥ
ΤΥΡΤΑΙΟΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΨΑΛΤΗΣ
Ε. ΞΑΝΘΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΥΑΡΗΣ

ΠΥΡΟΒΑΣΙΕΣ διήγημα 

IAN WICKER
ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗ
ΛΙΝΟΣ ΜΑΥΡΟΣ
ΘΑΝΟΣ ΓΩΓΟΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΡΑΔΙΚΗΣ
ΠΑΝΟΣ ΖΩΗΣ
ΝΑΝΣΥ ΛΕΣΚΑ
ΜΠΕΛΙΚΑ ΚΟΥΜΠΑΡΕΛΗ
ΓΑΛΗΝΗ ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ
ΕΛΕΝΗ ΚΟΥΦΟΓΙΑΝΝΗ
ΙΡΙΣ ΤΥΦΛΩΣΟΥΡΤΗ
ΘΟΔΩΡΗΣ ΝΤΑΛΟΥΣΗΣ
ΤΕΡΗΣ ΧΙΟΝΙΑΣ
ΙΩΑΝΝΑ-ΡΟΔΑΝΔΗ ΣΚΟΥΝΑΚΗ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΑΝΗ
ΧΑΡΑ ΣΙΩΜΟΥ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΒΒΟΥΝΙΔΗΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΨΑΡΡΑΣ


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ TAYTOTHTA