Από την παρουσίαση της "Δυνάστρας Μήτρας" (Εκδ. Θράκα, 2018) της Ευσταθίας Παύλου-Κατράκη, στο Ιδιώνυμο, στον Κορυδαλλό.

Οι εκδόσεις Θράκα σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου "Παγοθραυστικό" της Ελίνας Αφεντάκη, την Παρασκευή 22 Ιουνίου, στις 19:00, στο MONK (Καρόρη 4, μετρό Μοναστηράκι, έξοδος Αθηνάς)

Δύο ποιήματα από το βιβλίο "Αιώνια, το Βερολίνο" (Θράκα, 2018) του Βασίλη Τσιρώνη

Η ΘΡΑΚΑ στο 2ο Θερινό Βιβιλιοστάσιο! 21-24 Ιούνη, Μουσείο Πολιτικών Εξορίστων Άη Στράτη (Αγίων Ασωμάτων 31)


Γεωργία της σιωπής
στον Πάνο Σταθόγιαννη

1

Ένας μικρός καλλιεργητής
είμαι για σένα γη.
Δεν ξέρω τη σπορά
και τον καρπό.
Χάζευα όνειρα
όταν μου δείχνανε
να καλλιεργώ.

2

Κάθε στιγμή μελετώ
την γεωργία της σιωπής.
Την κάνω άγαλμα
και την παγώνω ολάκερη.
Ένα άγαλμα σιωπής
να το κάνω άπειρα κομμάτια.

Αυτή είναι η σπορά μου.



Πώς μαγειρεύεται ένα ποίημα

Ξεκινάμε το βράσιμο αν το πάμε για βραστό.
Ένα υπέροχο κοκκινιστό με λίγο αλάτι
κι από έρωτες μπλιαχ.
Κόκκαλο οπωσδήποτε.
Κατά προτίμηση τεθνεώτος
(όσο πιο έντονη η μυρωδιά τόση κανέλα,λουκούμι σε λέω).
Αν το πάμε για ψητό
προθέρμανση φούρνου.
Τον έχουμε καθαρίσει, εννοείται.
Στο εκτελεστικό απόσπασμα τα μικρόβια.
Πατάτες λίγες, ρίγανη μπόλικη.
Σαφώς χωριάτικη να το συνοδεύει.
SOS :
ο νεκρός εδώ σε  μεγαλύτερες διαστάσεις και
το άρωμα πιο έντονο.
Και στις δυο περιπτώσεις συνοδεύεται με κρασί λευκό ή κόκκινο
αναλόγως της προαίρεσης.
Μια καντάδα σε παρένθεση.
Μνήμη στο ζουμί της.

Καλή όρεξη.


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ TAYTOTHTA