Παρουσίαση: Γιώργου Λίλλη, "Ο άνθρωπος τανκ", στις 25 Ιανουαρίου και ώρα 21:30 στο Polis Art Cafe, Πεσματζόγλου 5, Αίθριο Στοάς Βιβλίου, Αθήνα

Τα "Λίγα σύκα απ' τα γαϊδουράγκαθα" της Edna St. Vincent Millay στις κατακτήσεις του Κοσμά Βίδου για το 2017, στο τελευταίο ΒΗΜΑgazino του έτους.

Η Αγγελική Λάλου γράφει στο Fractal για το "Ντάλιτ" (Εκδ. Θράκα, 2017) της Εύας Σπαθάρα

Η Γιώτα Κωνσταντινίδη γράφει στο parallaximag.gr για τη "Βεγγέρα" της Μαργαρίτας Νταλακμάνη

"Όψεις της διαλεκτικής και του ονείρου στη σκέψη του Βάλτερ Μπένγιαμιν", του Φάνη Παπαγεωργίου

"Ο τελευταίος αριθμός" του Βάιου Κουτριντζέ, στην εφημερίδα "Ελευθερία"

"Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗΣ" του Κώστα Κουτρουμπάκη, Σύντομο κριτικό σημείωμα πάνω στους εισαγωγικούς στίχους του «Ελπήνορα» του Τάκη Σινόπουλου

Η πρόταση τώρα. Ότι και να γράψω θα είναι λίγο, παρακινδυνευμένο και με πολλές πιθανότητες να μην φανούν τα θετικά που θα προσκομίσουμε στο άμεσο μέλλον. Όμως παρόλα αυτά η δημοκρατία είναι ένα ρίσκο που πρέπει να πάρουμε.

Η οργάνωση και η αξιοποίηση της ενέργειας των νέων (στα μυαλά) μπορεί να αποδώσει μονάχα εάν συνοδευτεί απο τον σταδιακό απογαλακτισμό της οργανωμένης Κοινωνίας Πολιτών (ΜΚΟ) απο την κρατική/κομματική επιρροή.

Περιμένω ένα σχέδιο με στόχους, μετρήσιμους και επαληθεύσιμους σε βάση 6μήνου και βάθος 4ετίας σχετικά με την στήριξη ΜΚΟ στους τομείς της διαφάνειας και περιβάλλοντος.

®     Διαφάνεια στην εκπροσώπηση οργανωμένων συμφερόντων (lobbying) vis-à-vis στην εκάστοτε κυβέρνηση και στους κρατικούς αξιωματούχους.

®     Εφαρμογή του Ευρωπαϊκού περιβαντολλογικού δικαίου από επιχειρήσεις που ενεργοποιούντε στον τουρισμό και την βαριά βιομηχανία.

Άμεσα συνδεδεμένη είναι και η ανάλογη έμπρακτη ενθάρρυνσή του ιδιωτικού τομέα, εγχώριου (;) καθώς και των επιχειρήσεων που εδρεύουν σε άλλες χώρες για την υποστήριξη των ΜΚΟ, πάντα μέσα από διαφανείς διαδικασίες.

Δεν είναι αρκετή η πίεση των ΜΚΟ για την νομοποιητική εργασία όπου ενδεχομένως να χρειάζεται, αλλά πρέπει επιτέλους να συγκεντρωθούμε και στην εφαρμογή των νόμων. Εκεί είναι το παιχνίδι.
Περιμένω στήριξη στην μεταφορά τεχνογνωσίας από ΜΚΟ καταξιωμένες στο αντικείμενό τους, ώστε να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σωστά τους διαθέσιμους πόρους για ευρωπαϊκά προγράμματα σχετικά με την Κοινωνία Πολιτών.  Και αυτό μετρήσιμο και επαληθεύσιμο στις ίδιες βάσεις με τα προηγούμενα.

Επειδή κάποιοι λόγο του Πάσχα που πλησιάζει και λόγο της Ελληνικής πραγματικότητας ίσως να προσθέσουν ότι ‘περιμένω και ανάσταση νεκρών’ θα ήθελα να προσθέσω ότι δεν περιμένω κάποιον ‘άγιο’ πολιτικό να στηρίξει τα παραπάνω. Όμως είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν πολιτικοί που είναι έτοιμοι να δώσουν το προσωπικό παράδειγμα προωθώντας τις παραπάνω ιδέες καθώς και άλλες. Αυτούς ακόμα τους περιμένω!

Όσο θα περιμένω να δω πότε επιτέλους θα σταματήσουμε να κάνουμε ανούσια κριτική στα ακραία φαινόμενα βίας, θα συνεχίσω να διαδίδω την πραγματική ιστορία των Αγανακτισμένων, τα θετικά και τα αρνητικά και να υποστηρίζω την μέγιστη αποκομματικοποίηση της οργανωμένης Κοινωνίας Πολιτών και την ακραία πολιτικοποίηση των εν δυνάμει ενεργών πολιτών.

Με απύθμενη μετριοφροσύνη θα συμβούλευα και τους πολιτικούς να προσπαθήσουν και αυτοί να κοιτάξουν την ιστορία πίσω από τον Μάιο 11’ από μία φρέσκια οπτική γωνία.

Γιατί η καταραμένη ιστορία... έχει την συνήθεια να επαναλαμβάνεται καμμιά φορά.

Καλή συνέχεια.
Φιλομένης


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ TAYTOTHTA