Η Μυρτώ Χμιελέφσκι με το «24+7» (εκδ. Θράκα, 2018) στη βραχεία λίστα των ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΠΟΙΗΣΗΣ «Jean Moreas» στην κατηγορία "πρωτοεμφανιζόμενων ποιητριών/ποιητών".
Από την εκδήλωση "3 πεζογραφοι των Εκδόσεων ΘΡΑΚΑ" στο Monk. Οι Γιούλη Αναστασοπουλου, η Ζεττα Μπαρμπαρεσσου και η Μαριλενα Παππά, "συνομίλησαν" μεταξύ τους διαβάζοντας από τα βιβλία τους και συζήτησαν με το κοινό.
Η Μυρτώ Χμιελέφσκι, ποιήτρια του βιβλίου "24+7" (εκδ. Θράκα, 2018) στο Θέατρο Σταθμός με τους Θανάση Νιάρχο, Γιώργο Μαρκόπουλο, Κώστα Παπαγεωργίου, Γιώργο Χρονά, Παναγιώτη Μηλιώτη, Γιάννη Σ. Βιτσαρά
Συνέντευξη του Αγγελή Μαριανού (Πεζολίβαδα, εκδ. Θράκα) στην εφημερίδα ΠΑΛΜΟΣ.
Από την εκδήλωση 3 ΠΟΙΗΤΡΙΕΣ των Εκδόσεων ΘΡΑΚΑ, στο Monk-grapes and spirits. Ευχαριστούμε όσες και όσους παρευρέθηκαν.
Η Αρετή Καράμπελα (Μελανά όπως τα μούρα, εκδ. Θράκα 2018) καλεσμένη στην εκπομπή του Σταύρου Καμπάδαη. Ακούστε το ηχητικό κάνοντας κλικ πάνω στη φωτογραφία.
Από την παρουσίαση του βιβλίου "Ο φάρος του Σόρενσον (εκδ. Θράκα, 2018) του Βασίλη Χουλιαρά, στο Μεσολόγγι.
Η Θεώνη Κοτίνη γράφει για το "24+7" (εκδ. Θράκα, 2018) της Μυρτώς Χμιελέφσκι στο Νέο Πλανόδιον.
Ο Γιώργος Λίλλης (Ο άνθρωπος τανκ - εκδ. Θράκα, 2017) καλεσμένος στο Λύκειο του Μπίλεφελντ, στη Γερμανία.
Από την παρουσίαση του βιβλίου "Μελανά όπως τα μούρα" (Θράκα, 2018) της Αρετής Καράμπελα, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Διονύσου.


Χρήστος Κατσίνας | Ερεί[πια
Έκθεση Φωτογραφίας εμπνευσμένη από τη θεατρική παράσταση
“Die Heimat„ της Ομάδας 33 στο Beton7
Τα σπίτια που είχα μου τα πήραν/ ………/ δεν ξέρω πολλά πράγματα από σπίτια/ ξέρω πώς έχουν τη φυλή τους, τίποτα άλλο./ Καινούρια στην αρχή, σαν τα μωρά / που παίζουν στα περβόλια με τα κρόσσια του ήλιου/  κεντούν παραθυρόφυλλα χρωματιστά και πόρτες /γυαλιστερές πάνω στη μέρα./ Όταν τελειώσει ο αρχιτέκτονας αλλάζουν /ζαρώνουν ή χαμογελούν ή ακόμη πεισματώνουν/ μ’ εκείνους που έμειναν μ’ εκείνους που έφυγαν/μ’ άλλους που θα γύριζαν αν μπορούσαν/ ή που χάθηκαν, τώρα που έγινε/ ο κόσμος ένα απέραντο ξενοδοχείο.
[Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη]
INFO
Χρήστος Κατσίνας | Ερεί[πια
Από 28 Μαρτίου 2014 έως 12 Απριλίου 2014 
Ώρες λειτουργίας: Κάθε Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή
Ελεύθερη είσοδος
Kέντρο Τέχνης & Πολιτισμού ΒΕΤΟΝ7  Πύδνας 7 (στάση Μετρό “Κεραμεικός”) Βοτανικός
Τηλέφωνο: 210 7512.625  

H Ομάδα 33 παρουσιάζει - μετά από ανάθεσή της - τη φωτογραφική έκθεση “Ερεί[πια„ του Χρήστου Κατσίνα στο
beton7café του Κέντρου Τέχνης & Πολιτισμού Beton7 από 28 Μαρτίου 2013 έως 12 Απριλίου 2014 στο πλαίσιο της παράστασης Die Heimat. 
Μια σειρά από φωτογραφίες εγκαταλελειμμένων σπιτιών αποκαλύπτονται στα μάτια των θεατών ως μαρτυρίες της φθοράς του χρόνου, της εγκατάλειψης, τη σιωπής. Εικόνες που αναδίδουν μέσα από το φακό  μια αίσθηση απώλειας - προσωπικής ή κοινωνικής - αντιπαραβάλλονται με τις ζωντανές αναμνήσεις από χρώματα, μυρωδιές, ήχους, συνήθειες που κάποτε τα σπίτια αυτά  φιλοξενούσαν....
Όπως αναφέρει ο ίδιος ο φωτογράφος για την έκθεσή του: «Τα σπίτια αυτά δεν σταματούν να ασκούν μια γοητεία στους περισσότερους…. Ενώ η σκέψη της εγκατάλειψης μας τρομάζει, κτήρια που έχουν μείνει ερειπωμένα ασκούν μία γοητεία στους περισσότερους. Μία απλή ‘επίσκεψη’ σ’ ένα εγκαταλειμμένο σπίτι, εργοστάσιο, αποθήκη και αποκαλύπτεται μέσα σε μερικά λεπτά το αποτέλεσμα χρόνων ή και δεκαετιών που χρειάστηκαν για τη φυσική αυτή φθορά.  Η σιωπή! Ντουβάρια, δώματα, σκάλες, αυλόπορτες, πλαισιώνονταν από παιδικές φωνές και συναισθήματα. Η μυρωδιά της μούχλας αντικατέστησε αυτή του ζεστού φαγητού που μύριζε μέχρι έξω. Γκρέμια… που κάποτε ήταν το ‘κεραμίδι’ πάνω από το κεφάλι κάποιας οικογένειας ή ο χώρος δουλειάς εργατών που εκεί μέσα χύναν τον ιδρώτα τους.  Δε λογαριάζει όμως ο χρόνος από συναισθήματα…»
* Η Έκθεση λειτουργεί μόνο τις ημέρες των παραστάσεων


 ***

Φεστιβάλ Θεατρικές Συνθέσεις ΙΙΙ: Die Heimat | Ομάδα 33
Θεατρική Παράσταση  βασισμένη στο ομώνυμο έργο του Hermann Sudermann 

INFO
Παραστάσεις: από 28 Μαρτίου 2014 ως 12 Απριλίου 2014
Κάθε Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή
Ώρα: Παρ. & Σάβ.: 21.00, Κυρ.: 19.30
Διάρκεια: 70 λεπτά
Τιμή Εισιτηρίου: 10€ Κανονικό & 5€ Φοιτητικό, Μαθητικό, Ανέργων
Τηλέφωνο: 210-7512625
"Heimat είναι ο τόπος, το σπίτι, οι άνθρωποί σου. Είναι οι ρίζες σου, η γλώσσα σου, η παιδικότητά σου. Είναι όλα εκείνα που θα ονόμαζε κανείς πατρίδα. Ξαφνικά αντίκρισα την πατρίδα μου σαν να την έβλεπα για πρώτη φορά. Όλα είχαν αλλάξει. Στην πραγματικότητα ωστόσο συνέβαινε ακριβώς το αντίθετο: όλα ήταν ίδια, το μόνο που είχε αλλάξει ήμουν εγώ.“ 
H Ομάδα 33 παρουσιάζει στο Φεστιβάλ Θεατρικές Συνθέσεις 2013/14 την παράσταση “Die Heimat” (28.03.2014 – 12.4.2014) βασισμένη στο ομώνυμο έργο του Hermann Sudermann, σε σκηνοθεσία & διασκευή της Ευρώπης Θωμοπούλου με τους Δέσποινα Μαλλή, Λύσανδρο Σπετσιέρη και Φαίδρα Χατζηκωσταντή.

* Η Ομάδα 33 συστάθηκε το 2012. Η Έξοδος Κινδύνου ήταν το πρώτο έργο της, το οποίο παρουσιάστηκε στο Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης & Δράσης (2012), στο “104” (2013) και στο Athens Fringe Live (2012),  ενώ επιλέχθηκε στο Θεσμό της Σύγχρονης Θεατρικής Δημιουργίας που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Αισχύλεια 2012».


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ TAYTOTHTA