Η Μυρτώ Χμιελέφσκι με το «24+7» (εκδ. Θράκα, 2018) στη βραχεία λίστα των ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΠΟΙΗΣΗΣ «Jean Moreas» στην κατηγορία "πρωτοεμφανιζόμενων ποιητριών/ποιητών".
Από την εκδήλωση "3 πεζογραφοι των Εκδόσεων ΘΡΑΚΑ" στο Monk. Οι Γιούλη Αναστασοπουλου, η Ζεττα Μπαρμπαρεσσου και η Μαριλενα Παππά, "συνομίλησαν" μεταξύ τους διαβάζοντας από τα βιβλία τους και συζήτησαν με το κοινό.
Η Μυρτώ Χμιελέφσκι, ποιήτρια του βιβλίου "24+7" (εκδ. Θράκα, 2018) στο Θέατρο Σταθμός με τους Θανάση Νιάρχο, Γιώργο Μαρκόπουλο, Κώστα Παπαγεωργίου, Γιώργο Χρονά, Παναγιώτη Μηλιώτη, Γιάννη Σ. Βιτσαρά
Συνέντευξη του Αγγελή Μαριανού (Πεζολίβαδα, εκδ. Θράκα) στην εφημερίδα ΠΑΛΜΟΣ.
Από την εκδήλωση 3 ΠΟΙΗΤΡΙΕΣ των Εκδόσεων ΘΡΑΚΑ, στο Monk-grapes and spirits. Ευχαριστούμε όσες και όσους παρευρέθηκαν.
Η Αρετή Καράμπελα (Μελανά όπως τα μούρα, εκδ. Θράκα 2018) καλεσμένη στην εκπομπή του Σταύρου Καμπάδαη. Ακούστε το ηχητικό κάνοντας κλικ πάνω στη φωτογραφία.
Από την παρουσίαση του βιβλίου "Ο φάρος του Σόρενσον (εκδ. Θράκα, 2018) του Βασίλη Χουλιαρά, στο Μεσολόγγι.
Η Θεώνη Κοτίνη γράφει για το "24+7" (εκδ. Θράκα, 2018) της Μυρτώς Χμιελέφσκι στο Νέο Πλανόδιον.
Ο Γιώργος Λίλλης (Ο άνθρωπος τανκ - εκδ. Θράκα, 2017) καλεσμένος στο Λύκειο του Μπίλεφελντ, στη Γερμανία.
Από την παρουσίαση του βιβλίου "Μελανά όπως τα μούρα" (Θράκα, 2018) της Αρετής Καράμπελα, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Διονύσου.


ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣΤώρα πια με φυλάς
κι ας μη με φιλάς
όμως, θέλω και να σε φιλήσω
είπες

Αποκοιμίζοντας τον έρωτα αλλού,
όπως κατάλαβες, Τραϊανό θα πάρω μαζί μου στο νησί
Κι εγώ νόμιζα ότι θα πάρεις εμένα
είπες.

Είσαι μέσα μου, τι άλλο θέλεις
είπα
Βαθιά μέσα σου
είπες

Όταν διαβάζεις Κάμινγκς,
ένα μόνο άτομο να σκέφτεσαι είπα
«Εσένα πάντα»

Στη Γερμανία η Μαρία έγραψε ποίημα με το κορμί της πάνω στο κορμί του. Τα χείλη τους δεν ξεκολ- λούσαν παρά μόνο για νερό. Τα κορμιά τους γίνονταν ένα κουβάρι, το πιο όμορφο στις ζωές και των δύο.
     Η σύζυγος του Γερμανού εκδότη μετά την τελετή του βραβείου μετάφρασης τους δεξιώθηκε στον πύργο που είχαν, μαζί με μεγάλες προσωπικότητες της γερμανικής ελίτ και με αποκαλύψεις.Ο πύργος ήταν όπως αυτοί που βλέπεις στα παραμύθια. Αλλά τελικά ο πύργος για τη Μαρία έγινε το κουτί της Πανδώρας. Στη δεξίωση ήταν ένας πράκτορας της γερμανικής κυβέρνησης, που γνώριζε πολλά για τους πολιτικούς μας στην Ελλάδα και για την τρομοκρατία. Τους είπε, λοιπόν, απ’ξω απ’ έξω ότι πληρωμένοι δολοφόνοι για διάφορους λόγους παίρνουν εντολές από πολιτικά λαμόγια συνήθως για να φοβίσουν και να δημιουργήσουν τις εντυπώσεις που θέλουν ώστε να τυφλώσουν τους ανθρώπους που τους ψηφίζουν. Κάτι σαν μαφία που αποφασίζει την πορεία μιας χώρας σαν παιχνίδι είναι αυτοί οι λίγοι. Και ενώ όλοι τα υποψιάζονται, δεν μπορείς ν’ αποδείξεις τίποτα καικανείς δεν τιμωρείται. Δεν ήταν όμως μόνο αυτή η αποκάλυψη, αλλά κι αυτό που της είπε ο ποιητής της για τον Άρη. Ήταν από τις πιο όμορφες νύχτες. Άφησαν και οι δύο τα αποτυπώματά τους ο ένας στο κορμί του άλλου για πάντα. Όμως, σαν να ήθελε να είναι όλη δική του και να μην υπάρχει ούτε μια ιδέα Άρης, της φανέρωσε το μυστικό:
  «Ο Άρης θα χαιρόταν για το βραβείο, αλλά πιο πολύ για το παλικάρι που μας το έδωσε».
  Το είπε μ’ ένα σαρκαστικό χαμόγελο που έκανε τη Μαρία ν’ αηδιάσει.


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ TAYTOTHTA