Ο Αρτέμης Μαυρομμάτης γράφει στο frear.gr για τις "Μικρές Καταιγίδες" της Βικτωρίας Γεροντάσιου (Εκδ. Θράκα, 2018)

Η Βαρβάρα Ρούσσου γράφει στο περιοδικό "ο αναγνώστης" για τον "Φόνο του λευκού" (Θράκα, 2017) του Παναγιώτη Δημητριάδη

Ο Πέτρος Γκολίτσης γράφει στην Εφημερίδα Των Συντακτών για τον "Άνθρωπο Τανκ" (Θράκα, 2017) του Γιώργου Λίλλη

Η Ζέττα Μπαρμπαρέσσου στις "500 λέξεις" της Καθημερινής. Από τις εκδόσεις Θράκα κυκλοφορεί το βιβλίο της "Ρωμαϊκή Ώχρα και άλλες ιστορίες".

Από την παρουσίαση του "Παγοθραυστικού" (Εκδόσεις Θράκα, 2018) της Ελίνας Αφεντάκη, στην Αθήνα.

Από την παρουσίαση του "Χρονορυχείου" (Εκδ. Θράκα, 2017) της Στέλλας Δούμου, στην Έδεσσα.

Η "Διώρυγα μεταξύ νεφών" (Εκδ. Θράκα, 2018) του Φάνη Παπαγεωργίου, ανάμεσα στα "βιβλία για το καλοκαίρι" της εφ. Καθημερινής από τον Άθω Δημουλά.

Από την παρουσίαση της "Δυνάστρας Μήτρας" (Εκδ. Θράκα, 2018) της Ευσταθίας Παύλου-Κατράκη, στο Ιδιώνυμο, στον Κορυδαλλό.


ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣΤώρα πια με φυλάς
κι ας μη με φιλάς
όμως, θέλω και να σε φιλήσω
είπες

Αποκοιμίζοντας τον έρωτα αλλού,
όπως κατάλαβες, Τραϊανό θα πάρω μαζί μου στο νησί
Κι εγώ νόμιζα ότι θα πάρεις εμένα
είπες.

Είσαι μέσα μου, τι άλλο θέλεις
είπα
Βαθιά μέσα σου
είπες

Όταν διαβάζεις Κάμινγκς,
ένα μόνο άτομο να σκέφτεσαι είπα
«Εσένα πάντα»

Στη Γερμανία η Μαρία έγραψε ποίημα με το κορμί της πάνω στο κορμί του. Τα χείλη τους δεν ξεκολ- λούσαν παρά μόνο για νερό. Τα κορμιά τους γίνονταν ένα κουβάρι, το πιο όμορφο στις ζωές και των δύο.
     Η σύζυγος του Γερμανού εκδότη μετά την τελετή του βραβείου μετάφρασης τους δεξιώθηκε στον πύργο που είχαν, μαζί με μεγάλες προσωπικότητες της γερμανικής ελίτ και με αποκαλύψεις.Ο πύργος ήταν όπως αυτοί που βλέπεις στα παραμύθια. Αλλά τελικά ο πύργος για τη Μαρία έγινε το κουτί της Πανδώρας. Στη δεξίωση ήταν ένας πράκτορας της γερμανικής κυβέρνησης, που γνώριζε πολλά για τους πολιτικούς μας στην Ελλάδα και για την τρομοκρατία. Τους είπε, λοιπόν, απ’ξω απ’ έξω ότι πληρωμένοι δολοφόνοι για διάφορους λόγους παίρνουν εντολές από πολιτικά λαμόγια συνήθως για να φοβίσουν και να δημιουργήσουν τις εντυπώσεις που θέλουν ώστε να τυφλώσουν τους ανθρώπους που τους ψηφίζουν. Κάτι σαν μαφία που αποφασίζει την πορεία μιας χώρας σαν παιχνίδι είναι αυτοί οι λίγοι. Και ενώ όλοι τα υποψιάζονται, δεν μπορείς ν’ αποδείξεις τίποτα καικανείς δεν τιμωρείται. Δεν ήταν όμως μόνο αυτή η αποκάλυψη, αλλά κι αυτό που της είπε ο ποιητής της για τον Άρη. Ήταν από τις πιο όμορφες νύχτες. Άφησαν και οι δύο τα αποτυπώματά τους ο ένας στο κορμί του άλλου για πάντα. Όμως, σαν να ήθελε να είναι όλη δική του και να μην υπάρχει ούτε μια ιδέα Άρης, της φανέρωσε το μυστικό:
  «Ο Άρης θα χαιρόταν για το βραβείο, αλλά πιο πολύ για το παλικάρι που μας το έδωσε».
  Το είπε μ’ ένα σαρκαστικό χαμόγελο που έκανε τη Μαρία ν’ αηδιάσει.


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ TAYTOTHTA