Ο Αρτέμης Μαυρομμάτης γράφει στο frear.gr για τις "Μικρές Καταιγίδες" της Βικτωρίας Γεροντάσιου (Εκδ. Θράκα, 2018)

Η Βαρβάρα Ρούσσου γράφει στο περιοδικό "ο αναγνώστης" για τον "Φόνο του λευκού" (Θράκα, 2017) του Παναγιώτη Δημητριάδη

Ο Πέτρος Γκολίτσης γράφει στην Εφημερίδα Των Συντακτών για τον "Άνθρωπο Τανκ" (Θράκα, 2017) του Γιώργου Λίλλη

Η Ζέττα Μπαρμπαρέσσου στις "500 λέξεις" της Καθημερινής. Από τις εκδόσεις Θράκα κυκλοφορεί το βιβλίο της "Ρωμαϊκή Ώχρα και άλλες ιστορίες".

Από την παρουσίαση του "Παγοθραυστικού" (Εκδόσεις Θράκα, 2018) της Ελίνας Αφεντάκη, στην Αθήνα.

Από την παρουσίαση του "Χρονορυχείου" (Εκδ. Θράκα, 2017) της Στέλλας Δούμου, στην Έδεσσα.

Η "Διώρυγα μεταξύ νεφών" (Εκδ. Θράκα, 2018) του Φάνη Παπαγεωργίου, ανάμεσα στα "βιβλία για το καλοκαίρι" της εφ. Καθημερινής από τον Άθω Δημουλά.

Από την παρουσίαση της "Δυνάστρας Μήτρας" (Εκδ. Θράκα, 2018) της Ευσταθίας Παύλου-Κατράκη, στο Ιδιώνυμο, στον Κορυδαλλό.ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΜΠΛΕ

Μουσικό-Ποιητική Βραδιά  στο EL VIAJE music bar

7 ποιητές διαβάζουν από τα έργα τους
Τραγούδι/κιθάρα: Lara Eidi

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013, 21:00
Διεύθυνση: Κολοκοτρώνη 45, Βύρωνας


Το EL VIAJE music bar σας προσκαλεί να ταξιδέψετε με
τα κείμενα Νέων Ποιητών και τη φωνή της Lara Eidi
σ’ ένα χώρο όπου επί χρόνια άνθρωποι της Τέχνης δίνουν το παρόν
Ποιήματα διαβάζουν οι:

 Δημήτρης Αθηνάκης
    Αγγέλα Γαβρίλη
        Ναταλία Κατσού
            Αλέξιος Μάινας
                Ανέστης Μελιδώνης
                    Πέννυ Μηλιά
                        Έλενος Χαβάτζας

Βιογραφικά σημειώματα:

Ο Δημήτρης Αθηνάκης γεννήθηκε το 1981 στη Δράμα. Σπούδασε Κοινωνική Θεολογία στην Αθήνα, Φιλοσοφία στη Θεσσαλονίκη και Φιλοσοφία της Επιστήμης στο Άμστερνταμ. Ζει στην Αθήνα και μεταφράζει, επιμελείται και γράφει (για) βιβλία. Συλλογές του: χωρίσεμεις (Κοινωνία των (δε)κάτων, 2009) και Δωμάτιο μικρών διακοπών (Κέδρος, 2012).

Η Αγγέλα Γαβρίλη είναι ιστορικός τέχνης και βιβλιοκριτικός. Το 2009 εκδόθηκε η πρώτη της ποιητική συλλογή ΑΡΚ (εκδ. Γαβριηλίδης), ενώ συμμετείχε σε δύο συλλογικές εκδόσεις της «Ομάδας Από Ποίηση» (Γαβριηλίδης, 2010 και 2012).  Μόλις εκδόθηκε και η δεύτερη προσωπική της συλλογή με τίτλο Iridium από τις εκδόσεις Momentum (2013).

H Ναταλία Κατσού γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε Νομικά και Θέατρο, ζει στο Λονδίνο και εργάζεται ως σκηνοθέτης θεάτρου. Ποιήματά της έχουν εκδοθεί σε ανθολογίες και περιοδικά. Μέρος της δουλειάς της έχει μεταφραστεί στα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά και ισπανικά. Συλλογές της: Μαγωδός (Καστανιώτης, 2008) και Κοχλίας (Κέδρος, 2012).

Ο Αλέξιος Μάινας γεννήθηκε το 1976 στην Αθήνα. Σπούδασε Φιλοσοφία στη Βόννη. Μεταφράζει και παρουσιάζει ποιητές στο γερμανόφωνο χώρο. Επιμελήθηκε τη δίγλωσση έκδοση του Καβάφη για τις εκδ. Romiosini (Κολωνία 2009). Γράφει ποίηση κ’ διηγήματα και στις δύο γλώσσες. Πρώτη συλλογή: Το περιεχόμενο του υπόλοιπου (Γαβριηλίδης, 2011).

Ο Ανέστης Μελιδώνης γεννήθηκε το 1986 στην Αθήνα. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Φιλοσοφία. Στις εκδ. Γαβριηλίδης έχουν εκδοθεί οι ποιητικές συλλογές του Αστέρια από χαρτί (2010) και Επιστρέφω στο κύμα (2012). Συμμετείχε επίσης σε συλλογικά έργα και έχει μεταφράσει ποίηση του Πωλ Ελυάρ.

Η Πέννυ Μηλιά γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε μετάφραση και ασχολήθηκε με το θέατρο και την μουσική. Έχει βραβευτεί από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών και την Ένωση Συγγραφέων-Λογοτεχνών Ευρώπης. Ποιήματά της συμπεριλαμβάνονται στις συλλογικές εκδόσεις Ομάδα Από Ποίηση και Υπέρ ονειρίας (Γαβριηλίδης, 2010 και 2012). 

Ο Έλενος Χαβάτζας γεννήθηκε το 1981 στην Αθήνα. Σπούδασε στο Π.Τ.Ε.Τ. του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Δημιουργική Γραφή στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχει εκδώσει την ποιητική συλλογή Ηλιοτρόπια με τις Πλάτες στον Τοίχο. Παράλληλα, πειραματίζεται με τη διάδραση λόγου και άλλων τεχνών.

~~..~~

Η Lara Eidi επηρεασμένη από το πολυπολιτισμικό περιβάλλον στο οποίο μεγάλωσε (Αθήνα, Λίβανο, Καναδά) κι εκτεθειμένη από νωρίς σε ακούσματα του Woodstock, της παραδοσιακής Αραβικής και της Ιρλανδέζικης μουσικής σκηνής, θα τραγουδήσει κομμάτια από το νέο προσωπικό της δίσκο και τραγούδια με κέλτικες, folk και indie επιρροές. www.reverbnation.com/laroushka , www.facebook.com/TheLaraCollective


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ TAYTOTHTA