Τα παιδιά της δευτέρας και τρίτης λυκείου του Μπίλεφελντ (Γερμανία) συζήτησαν με τον ποιητή Γιώργο Λίλλη μετά από πρωτοβουλία της φιλολόγου Χριστίνας Κοτρώτσου που είχε την ιδέα και την επίβλεψη της όλης προσπάθειας.
Από την παρουσίαση του βιβλίου "Μελανά όπως τα μούρα" (Θράκα, 2018) της Αρετής Καράμπελα, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Διονύσου.
Για το βιβλίο της Χαράς Νικολακοπούλου «Μια τρυφερή καρδιά στο βάθος» (Θράκα, 2018) ‒ γράφει η Λίλια Τσούβα στο "φρέαρ"
Η Θεώνη Κοτίνη γράφει για το "24+7" (εκδ. Θράκα, 2018) της Μυρτώς Χμιελέφσκι στο Νέο Πλανόδιον.
Η Κωνσταντίνα Θεοφανοπούλου γράφει στο culturenow.gr για το "Χασέπ" (Θράκα) του Αρτέμη Μαυρομμάτη
Για το μυθιστόρημα "Ο τελευταίος αριθμός" (Θρακα) του Βάιου Κουτριντζε, από τον μετρ της επιστημονικής φαντασίας στη Λάρισα Θανάση Μάργαρη, στη Larissanet.
Η Διώνη Δημητριάδου γράφει για το "Ο φάρος του Σόρενσον" (Θράκα, 2018) του Βασίλη Χουλιαρά.
Ο Γιώργος Θεοχάρης γράφει στην εφ. "Η Αυγή" για την νεοελληνική ποίηση και περιλαμβάνει το "Οι ακαδημαϊκές σημειώσεις του Ίαν Μάρκεζιτς" (Θράκα) του Πέτρου Σκυθιώτη και το "Ματς Πόιντ" (Θράκα) του Κωνσταντίνου Μελισσά
Το nakasbookhouse.gr ξεχωρίζει 3 βιβλία των Εκδόσεων Θράκα για τη χρονιά που πέρασε
Ο Πέτρος Γκολίτσης στην "Εφημερίδα των Συντακτών" ξεχωρίζει ανάμεσα σε άλλα ποιητικά βιβλία το "Match Point" του Κωνσταντίνου Μελισσά

«Γεννήθηκε ένα Σαββάτο βράδυ χειμώνα που έβρεχε ασταμάτητα, στις 6-2-1980 από τη Χαρίκλεια-Υβόνη του γένους Βαλαή και τον Στέφανο. Στη Πέμπτη Δημοτικού άλλαξε σχολείο λόγω μετάθεσης του πατέρα του,  Στρατιωτικού, γεγονός που του άφησε ανοικτές πληγές για όλη του τη ζωή. Τελείωσε το Πρώτο Λύκειο Τούμπας στη Θεσσαλονίκη.  Για δυο χρόνια παρακολούθησε μαθήματα Ιταλικών στην Περούτζια. Ποιήματά του έχουν φιλοξενηθεί σε λογοτεχνικά περιοδικά έντυπα και ηλεκτρονικά και έχουν αποσπάσει ποικίλες διακρίσεις. Επίσης ποιήματά του μελοποιήθηκαν από την δευτεροξαδέλφη του Αγλαΐα Καραποστόλου-Φάλτσα  και τραγουδήθηκαν από τον πρώτο της σύζυγο, αείμνηστο Δημήτρη Πλακά. Ο ίδιος (κι όχι δι΄αντιπροσώπου) συμμετέχει σε ποιητικά δρώμενα που οργανώνονται στην ευρύτερη περιφέρεια της  γειτονιάς του, μπαρ, καφενεία και τσιπουράδικα. Το παρόν βιβλίο του συγκεντρώνει τα ποιήματα που άρχισε να γράφει μετά τον τραυματικό χωρισμό από τη Δασκάλα του, Όλγα Χατζηπαναγιώτου μέχρι και τη λύση του αρραβώνος του μετά της δίδος Χριστίνας Ιατρού, λόγω ασυμφωνίας χαρακτήρος, τον Απρίλιο που μας πέρασε. Το βιβλίο κοσμούν πίνακες του θείου του Γερβάσιου Αλταδόρου. Ζει στον κόσμο του»

Τα βιογραφικά των ποιητών και των συγγραφέων αποτελούν ξεχωριστό λογοτεχνικό είδος. Πολλές φορές τα περισσότερα βιογραφικά είναι αντιστρόφως ανάλογα με την αξία των κειμένων: όσο μεγαλύτερο το βιογραφικό, οι τίτλοι, τα βραβεία, οι εύφημες μνείες, τόσο ανύπαρκτο το περιεχόμενο. Έχω σταματήσει στην απολαυστική ανάγνωση του βιογραφικού και δεν έχασα τίποτα. Τελικά, τα βιβλία αυτά αξίζουν μόνο για  τα αυτιά τους και είναι περιττές οι σελίδες που παρεμβάλλονται ανάμεσα στα εξώφυλλα.  Προσοχή στη σύνταξη του βιογραφικού σας, αγαπητοί μου ομότεχνοι.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ TAYTOTHTA